Αρχική » «Διακοσμητικός» ο Νίκος Δένδιας απέναντι στην Τουρκία
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

«Διακοσμητικός» ο Νίκος Δένδιας απέναντι στην Τουρκία

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Σκληρή κριτική από το μέγαρο Μαξίμου στο πρόσωπο του υπουργού εξωτερικών

Ανοιχτή και σκληρή είναι η κριτική που ασκούν κατά του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γενικότερα, καταλογίζουν στον υπουργό μία μόνιμη διάθεση αυτοπροβολής, που αποβαίνει εις βάρος της πραγματικής προβολής των εθνικών μας θεμάτων.

Ειδικότερα όμως ο Νίκος Δένδιας χρεώνεται μία σειρά γεγονότων, από την ανάρτηση του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης στον ΟΗΕ την οποία θα έπρεπε να την έχει αποτρέψει, την συνεχιζόμενη στήριξη που παρέχει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην Τουρκία την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα με εισβολή.

Τελευταίο κρούσμα ήταν η «αποβολή» εκ νέου της Ελλάδας από την σύσκεψη για το θέμα της Λιβύης, την οποία από το Μαξίμου την χρεώνουν ευθέως στην «παθητική» στάση Δένδια.

«Δεν φταίει ο πρωθυπουργός, ούτε η κυβέρνηση που ο κύριος Δένδιας ως υπουργός εξωτερικών μίας χώρας – μέλους τόσο της ΕΕ όσο και του NATO, Που μάλιστα συνορεύει με την Λιβύη, εξακολουθεί να κρατά την Ελλάδα εκτός των συγκεκριμένων διαπραγματεύσεων που όμως επηρεάζουν άμεσα την χώρα μας. Είναι άλλωστε ευθύνη Δένδια το ότι στην Λιβύη δεν έγιναν εκλογές τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως είχε αποφασιστεί, για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με την κυβέρνηση – μαριονέτα του Ερντογάν»….

Αυτό ακριβώς είναι το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου για τον Δένδια, όπως το μεταφέρει συνεργάτης του πρωθυπουργού, προφανώς όχι μόνο σε μένα…

Άλλωστε έρχονται εκλογές, και το τελευταίο που θα ήθελε να δει ο Κυριάκος, είναι έναν Νίκο Δένδια με τέτοια δύναμη ώστε να είναι σε θέση να τον αμφισβητήσει.