Αρχική » Διαψεύδει ο Κυριάκος ότι έστησε την σκευωρία Novartis και απαιτεί εξηγήσεις από συνεργάτες του
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Διαψεύδει ο Κυριάκος ότι έστησε την σκευωρία Novartis και απαιτεί εξηγήσεις από συνεργάτες του

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Η ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου μετά τις αποκαλύψεις για πλαστογραφία, προκάλεσε συναγερμό στο Μαξίμου

Εξηγήσεις από στενούς συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, απαίτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η αποκάλυψη της πλαστογράφησης εγγράφου του FBI και το βαρύ «κατηγορώ» του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από το «στήσιμο» της υποτιθέμενης σκευωρίας προκειμένου να φυγαδεύσει πολιτικούς που χρηματίστηκαν από την εταιρεία αλλά και την ίδια την εταιρία, θορύβησαν τον πρωθυπουργό.

Μέχρι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εμπιστοσύνη στις πληροφορίες που λαμβάνει από το στενό του περιβάλλον, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο στην υπόθεση Novartis και πως όλα ήταν μία μεθόδευση από τον ΣυΡιζΑ με αιχμή του δόρατος τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ρόλο-κλειδί μάλιστα σε αυτή την εικόνα που είχε σχηματίσει ο πρωθυπουργός έπαιξε πολύ στενό συγγενικό του πρόσωπο, αλλά και συνεργάτες του που διατηρεί επίσης υψηλή θεσμική θέση αλλά δεν βρίσκεται στο μέγαρο Μαξίμου. Ο τελευταίος μάλιστα, επονομαζόμενο και ως Κλουζώ για τις δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες που έδινε στον πρωθυπουργό ειδικά όταν ο τελευταίος ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρέθηκε στο στόχαστρο της έκτακτης σύσκεψης, στην οποία σημειωτέον δεν είχε προσκληθεί!

Είναι το τρίτο «χτύπημα» για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αφού το ίδιο πρόσωπο θεωρείται ότι εμπλέκεται και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, διαδίδοντας φήμες για να πληγεί στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εντός του μεγάρου Μαξίμου, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες καταγγελίες για την δράση του μαζί με εκδότη αλλά και στέλεχος με θεσμική θέση, για εκβιασμούς επιχειρηματιών αναφορικά με πρόστιμα και ελέγχους των οικονομικών υπηρεσιών.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα αναμένει λεπτομερή ενημέρωση από τους συνεργάτες του για το περιεχόμενο της δικογραφίας που αναφέρεται στην σκευωρία Novartis και νομική αξιολόγηση για το κατά πόσον στέκει το κατηγορητήριο. Ειδικά για την περίπτωση της Ελένης Τουλουπάκη, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξέφρασε ενόχληση και ζήτησε λεπτομέρειες για το πως κατέληξε κατηγορούμενη.

Αναμένει μάλιστα και ενημέρωση από τον Νίκο Δένδια για την υπόθεση της πλαστογραφίας, μην μπορώντας να κρύψει την οργή του για τις διφορούμενες ανακοινώσεις του υπουργείου εξωτερικών.

Διαψεύδει ο Κυριάκος ότι έστησε την σκευωρία Novartis και απαιτεί εξηγήσεις από συνεργάτες του (newsbreak.gr)