Αρχική » Διαψεύδουν οι Τούρκοι ότι βομβαρδίστηκε το τζαμί στην Μαριούπολη – κατηγορούν την υφυπουργό για προβοκάτσια
Διεθνή

Διαψεύδουν οι Τούρκοι ότι βομβαρδίστηκε το τζαμί στην Μαριούπολη – κατηγορούν την υφυπουργό για προβοκάτσια

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:12-03-2022 • 13:52

Κάνουν λόγο για πρωτοφανή προβοκάτσια της τουρκικής καταγωγής υφυπουργού εξωτερικών της Ουκρανίας

Η είδηση ότι ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε το τζάμι του Σουλεϊμάν το μεγαλοπρεπή στην Μαριούπολη, προκάλεσε οργή στην τουρκική κοινή γνώμη, ειδικά από τη στιγμή που μέσα στο τζαμί φαίνεται να υπήρχαν δεκάδες τούρκοι υπήκοοι ακόμα και μικρά παιδιά.

Σύντομα όμως η οργή μετατράπηκε σε κατακραυγή κατά τις Ουκρανής υφυπουργού εξωτερικών, η οποία φέρεται μάλιστα να είναι τουρκικής καταγωγής.

Η δημοσιογράφος Esra Ozturk, η οποία μάλιστα έχει δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους, διέψευσε την είδηση η οποία μάλιστα διακινήθηκε από το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, παραθέτοντας την δήλωση του προέδρου του ισλαμικού πολιτιστικού συλλόγου στην Μαριούπολη που συνδέεται με το τζαμί.

«Ο İsmail Hacıoğlu, Πρόεδρος του Συλλόγου για το τζαμί του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή στην Μαριούπολη:

Οι αναφορές ότι το τζαμί του βομβαρδίστηκε είναι ψευδείς. Οι βόμβες έπληξαν περιοχή 700 μέτρα από το τζαμί. Το τζαμί είναι ένα τετραώροφο οπλισμένο σκυρόδεμα και πολύ συμπαγής κατασκευή. Τούρκοι πολίτες και οι συγγενείς τους βρίσκονται σε τζαμιά»

Η τουρκάλα δημοσιογράφος συμπλήρωσε:

«Μην δίνετε αξιοπιστία σε ψευδείς ειδήσεις που στοχεύουν στην αύξηση του φόβου και του πανικού στους Τούρκους πολίτες. Υπήρχε είδηση ότι το τζαμί έχει βομβαρδιστεί από το πρωί. Δεν υπάρχει ούτε μία εικόνα, φωτογραφία, βίντεο. Δημοσιεύουν την εικόνα του τζαμιού Sağlam και τη μοιράζονται».

Κάτω από την ανάρτηση μάλιστα της τουρκικής καταγωγής αναπληρώτριας υπουργού εξωτερικών της Ουκρανίας, Emine Dzheppar, υπάρχουν δεκάδες οργισμένα σχόλια Τούρκων που την κατηγορούν για προβοκάτσια και για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι το κύριο θύμα αυτού του πολέμου είναι η αλήθεια. Μέχρι στιγμής πάντως η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει επίσημα την είδηση.

Διαψεύδουν οι Τούρκοι ότι βομβαρδίστηκε το τζαμί στην Μαριούπολη – κατηγορούν την υφυπουργό για προβοκάτσια (newsbreak.gr)