Αρχική » Διπλή απογοήτευση..
Ελλάδα Πολιτική

Διπλή απογοήτευση..

Μανώλης Κοττάκης

Στο παρόν σημείωμα καταγράφονται οι εντυπώσεις μας από την κοινοβουλευτική αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συζητήσεως της πρότασης μομφής, έως τις 4 χθες το απόγευμα. Λίγο προτού αρχίσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με τις οποίες θα ασχοληθούμε στο αυριανό μας φύλλο.

Από τον Μανώλη Κοττάκη
Βασικό συμπέρασμα: Δεν καταλάβαμε γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση υπέβαλε πρόταση μομφής. Το ρήμα «μέμφομαι» έχει βαρύ αξιακό φορτίο στην ελληνική γλώσσα και όποιος το χρησιμοποιεί πρέπει να μπορεί και να το «υπηρετεί». Ακόμη και αν ο κ. Τσίπρας ήτο επαρκής στη χθεσινή παρέμβασή του, αυτό δεν αρκεί, εάν είναι στρατηγός χωρίς στράτευμα – ευτυχώς για τον τόπο, αυτό είναι.

Ηγείται ασύντακτου στρατεύματος, το οποίο ούτε ενιαίο λόγο εκπέμπει ούτε τις ίδιες επιδιώξεις έχει. Έως τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας βρίσκονταν μόνο τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπόλοιποι κατέθεταν τη μομφή τους στα… καφενεία. Ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος κ. Τσακαλώτος, ο οποίος δεν χειροκρότησε καν το όνομα του Αλέξη Τσίπρα, όταν ακούστηκε από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να κάνει κριτική στην κυβέρνηση, μας ανέπτυξε τη νέα του μονογραφία για τον νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος -στην αντίληψή του- ταιριάζει με το μεγάλο κράτος.

Ετικέτες