Αρχική » Είναι που με τον εμβολιασμό θα «έπαιρναν» τις ζωές τους πίσω
Διεθνή Ελλάδα

Είναι που με τον εμβολιασμό θα «έπαιρναν» τις ζωές τους πίσω

Ο ΠΟΥ συστήνει μάσκα και από τους εμβολιασμένους

Η ινδική μετάλλαξη είναι ο νέος «εχθρός»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εξακολουθεί να συστήνει χρήση μάσκας και τήρηση των κανόνων ασφαλείας όπως η κοινωνική απομόνωση, η αποφυγή συνωστισμού και η υγιεινή των χεριών και στους πλήρως εμβολιασμένους, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα διασπείρεται.

Τελικά μόνο τις ζωές τους πίσω δεν πήραν και οι εμβολιασμένοι καθώς τώρα οι ειδικοί μιλάνε για την νέα ισχυρή ινδική μετάλλαξη που θα απαιτήσει και νέο εμβολιασμό “υπενθύμισης”! Και εννοείται οι κυβερνήσεις έχουν έτοιμα τα σχέδια για το νέο lockdown. Και πάλι όλοι μέσα και αποξενωμένοι.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνόψισαν τις νέες οδηγίες που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αρχικά, η σύσταση της χρήσης της μάσκας από τους εμβολιασμένους συνίσταται στο ότι δεν έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός και ένα τόσο μολυσματικό στέλεχος μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις του ιού.

Παράδειγμα το Ισραήλ, όπου οι μισοί ενήλικες που προσβλήθηκαν με το νέο στέλεχος ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer. Το νέο αυτό στέλεχος είναι το ταχύτερο στη διασπορά του έως τώρα.

Η παρουσία του έχει εξακριβωθεί σε 92 χώρες του κόσμου και είναι πιθανόν να είναι το επικρατές στέλεχος του κορωνοϊού παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα, είναι δυνητικά πιο θανατηφόρο στέλεχος, γιατί εξαιτίας της πολύ μολυσματικής του φύσης, θα προσβάλλει τελικά τους πιο ευπαθείς που θα νοσήσουν σοβαρότερα, θα νοσηλευτούν και πιθανά θα καταλήξουν, ειδικά σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Μάλιστα, το στέλεχος αυτό πιθανώς οδηγεί και σε σοβαρότερα συμπτώματα αλλά και διαφορετικά από τα συνηθισμένα συμπτώματα που γνωρίζουμε έως τώρα.Στις ΗΠΑ, πάνω από το 10% των ατόμων που μολύνονται τώρα από τον SARS-CoV-2, οφείλεται στο στέλεχος Δέλτα και έχει υπολογιστεί πως έχουν ήδη καταλήξει λόγω αυτού του στελέχους πάνω από 600.000 άνθρωποι.

Γι’ αυτό, καταλήγουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ, είναι σημαντική η πρόοδος του εμβολιασμού και η τήρηση των κανόνων.Δηλαδή τσάμπα το εμβόλιο; Όσοι έκαναν θα ξανακάνουν; Ήδη πάντως τα pfizer και j&j μιλούν για τρίτη και δεύτερη δόση αντίστοιχα!

https://www.pronews.gr/…/997617_o-poy-systinei-tin…