Αρχική » Εθνική επιτυχία για τον Κώστα Καραμανλή η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία (video)
Πολιτική

Εθνική επιτυχία για τον Κώστα Καραμανλή η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία (video)

Τόνισε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει εθνική απειλή από την Τουρκία

Στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής, μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Στην ομιλία του φυσικά και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόσφατη αμυντική συμφωνία της χώρας μας με τη Γαλλία, την οποία και χαρακτήρισε «εθνική επιτυχία». Όπως είπε: «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η πρόσφατη αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και συνιστά αναμφισβήτητη εθνική επιτυχία. Όχι μόνο για την σημασία της στην προάσπιση κοινών αξιών και συμφερόντων, αλλά και διότι σηματοδοτεί μια συνολική αντίληψη για την πορεία της ΕυρώπηςΕύχομαι να είναι ένα βήμα προς την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βήμα αναγκαίο και ήδη υπερήμερο στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον».

Μάλιστα δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για «επαμφοτερίζουσα στάση έναντι της Τουρκίας, η οποία συμπεριφέρεται ως ταραξίας στην ευρύτερη περιοχή, εγείροντας αξιώσεις που προσβάλλουν κατάφωρα και το γράμμα και το πνεύμα του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών». Ενώ κατηγόρησε ορισμένα κράτη ότι «κλείνουν το μάτι στην Τουρκία».

Έδωσε μεγάλη έμφαση στην εθνική ομοψυχία και συνεννόηση, απαραίτητα για να υπερασπιστεί η χώρα μας αποτελεσματικά την εδαφική της ακεραιότητα και τα δικαιώματά της, παράλληλα με το αξιόμαχο και την αποτρεπτική ικανότητα των ενόπλων μας δυνάμεων.

Ετικέτες