Αρχική » Ειδικό Δικαστήριο: Την απαλλαγή Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου προτείνει η εισαγγελέας
Ελλάδα Πολιτική

Ειδικό Δικαστήριο: Την απαλλαγή Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου προτείνει η εισαγγελέας

Ακόμα κι αν υπήρχε μεταβολή της κατηγορίας σε παράβαση καθήκοντος, πάλι θα ήταν απαλλακτική η πρόταση της και για τους δύο, τόνισε η Όλγα Σμυρλή

Ραγδαίες εξελίξεις στο Ειδικό Δικαστήριο, με την εισαγγελέα Ολγα Σμυρλή να προτείνει σήμερα την απαλλαγή της εισαγγελέως Διαφθοrάς Ελένης Τουλουπάκη και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από τις κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας που αντιμετωπίζουν.

Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου υποστηρίζει ότι δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους, σχετικά με παράλειψη διαβίβασης αμελλητί στη Βουλή των αναφορών από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ για τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων. «Προτείνω την απαλλαγή και των δύο, της Ελένης Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Σμυρλή.

Σύμφωνα με την ίδια, ακόμα κι αν υπήρχε μεταβολή της κατηγορίας σε παράβαση καθήκοντος, πάλι θα ήταν απαλλακτική η πρόταση της και για τους δύο.

Όπως είπε η εισαγγελέας, η κυρία Τουλουπάκη δεν διέπραξε το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, πρωτίστως, διότι οι αναφορές του ΚΙΝΑΛ κατά Κουρουμπλή και Ξανθού δεν είχαν αποτελέσει χωριστή δικογραφία και είχαν ενσωματωθεί ως έγγραφα στη μεγάλη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis. Επιπλέον, κατά την εισαγγελέα, οι αναφορές του ΚΙΝΑΛ ήταν ασαφείς, χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς στοιχεία, τα οποία να θεμελιώνουν τα καταγγελλόμενα, ότι, δηλαδή δεν έγινε τιμολόγηση των φαρμάκων επί υπουργίας Παν. Κουρουμπλή.

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται για την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος που βαρύνει τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σχετικά με καταγγελίες τριών εισαγγελικών λειτουργών για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Με την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου ο συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, σε δήλωση του σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «επιτέλους αποδίδεται δικαιοσύνη». Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Μαντζουράνη έχει ως εξής:

«Με τη σημερινή Πρόταση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Όλγας Σμυρλή, για την πλήρη απαλλαγή της Αντιεισαγγελέως Εφετών, κ. Ελένης Τουλουπάκη, από τις εναντίον της σαθρές κατηγορίες, αποδίδεται επιτέλους Δικαιοσύνη.

Αποδεικνύεται ότι η ποινική δίωξη της κ. Ε. Τουλουπάκη ήταν όχι απλώς αστήριχτη και αδικαιολόγητη από κάθε άποψη. Αλλά και δείγμα εμπάθειας και κακοήθειας μιας πολιτικής παράταξης, που επιχειρεί να επιβάλλει καθεστώς σιωπής, υπακοής και φόβου ακόμα και στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Επίσης, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και “εν Αθήναις” Εισαγγελείς, που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις των γνωστών “ανέγγιχτων” της οικονομίας και της πολιτικής, δεν επιδιώκουν τον έπαινο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και δεν φοβούνται τις επιθέσεις από αυτά.

Η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Όλγα Σμυρλή, απέδειξε ότι είναι ταγμένη να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία των δικαστών και εισαγγελέων, οι οποίοι για να είναι αμερόληπτοι και αντικειμενικοί πρέπει να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς απέναντι στις επιθέσεις των ισχυρών του χρήματος και της πολιτικής, όταν εκ καθήκοντος ελέγχουν τις πράξεις και παραλείψεις τους.»

Ειδικό Δικαστήριο: Την απαλλαγή Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου προτείνει η εισαγγελέας (newsbreak.gr)