Αρχική » Εκδήλωση από την «ΔΥΝΑΜΗ για την ΕΛΛΑΔΑ»: «Ποιά είναι η πατριωτική απάντηση στα προβλήματα που πολιορκούν τον Ελληνισμό;»
Ελλάδα Πολιτική

Εκδήλωση από την «ΔΥΝΑΜΗ για την ΕΛΛΑΔΑ»: «Ποιά είναι η πατριωτική απάντηση στα προβλήματα που πολιορκούν τον Ελληνισμό;»


Το Κέντρο Μελετών για τα Εθνικά Θέματα, την Οικονομική Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη σε συζήτηση για τα εθνικά

Ποιά είναι η Πατριωτική Απάντηση στα προβλήματα, που πολιορκούν σήμερα τον Ελληνισμό; Η αποτυχία της πολιτικής του δήθεν «κατευνασμού» και η ανάγκη Εθνικής Στρατηγικής Αποτροπής απέναντι στην Τουρκία.


Πως θα γίνει η χώρα μας στρατηγικός κόμβος στο νέο ενεργειακό χάρτη; Θα αντέξουμε την έκρηξη του κόστους της ενέργειας και των βασικών ειδών διατροφής; Μπορούμε να έχουμε ρόλο για τον τερματισμό της Ρωσο-Ουκρανικής κρίσης;

Όλες οι απαντήσεις στα πολύ κρίσιμα αυτά ερωτήματα, που απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη, θα δοθούν την προσεχή Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, στις 7.30 το απόγευμα, από αυτούς που γνωρίζουν σε βάθος τα πράγματα, στη μεγάλη εκδήλωση, που οργανώνει το Κέντρο Μελετών «ΔΥΝΑΜΗ για την ΕΛΛΑΔΑ», στο ξενοδοχείο «Royal Olympic», που βρίσκεται απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός (Αθανασίου Διάκου 28-34, πάροδος της Λεωφόρου Συγγρού).

Το Κέντρο Μελετών για τα Εθνικά Θέματα, την Οικονομική Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη «ΔΥΝΑΜΗ για την ΕΛΛΑΔΑ» αποτελεί μια νέα Δεξαμενή Σκέψης (Think Tank), με Πρόεδρο τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, γνωστό δικηγόρο και δημοσιογράφο, Πάνο Παναγιωτόπουλο, που ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη δημόσια ζωή, προτάσσοντας -με ιδιαίτερη έμφαση- το Πατριωτικό και Κοινωνικό πρόσημο και κάνοντας ευθεία αναφορά στις βασικές θεμελιώδεις αξίες του Καραμανλισμού.

Στην ομάδα πρωτοβουλίας, που το ίδρυσε, μετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Ακαδημαϊκής ζωής, καθηγητές Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, ανώτατοι απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρώην Υπουργοί και βουλευτές, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες από διαφορετικούς κλάδους, με έντονη επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητα.

Στην εκδήλωση της προσεχούς Δευτέρας βασικοί ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:

Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ακαδημαϊκή προσωπικότητα με ευρύτερο κύρος στον Ελλαδικό και Κυπριακό Ελληνισμό.
Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Σχολής των Ευελπίδων. Επιστήμων διεθνούς κύρους με εξειδίκευση σε θέματα Γεωστρατηγικής και στρατιωτικών εξοπλισμών.
Ιωάννης Εγγολφόπουλος, Αντιναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, κυβερνήτης της φρεγάτας «Αδρίας» κατά τη νύχτα των Ιμίων, με εξειδικευμένες σπουδές σε θέματα Στρατηγικής σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
Ελευθέριος Καραγιάννης, Πρέσβης επί τιμή. Ένας από τους κορυφαίους, σε γνώσεις και σε εμπειρίες, Έλληνες διπλωμάτες. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Γενικός Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου Υπουργών Εθνικής Άμυνας διαφορετικών κυβερνήσεων.

Γεώργιος Καμπάς, Στρατηγός ε.α., επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).