Αρχική » Εκκενώνεται μερικώς αύριο το πρωί το Γενικό Προξενείο Μαριούπολης
Διεθνή

Εκκενώνεται μερικώς αύριο το πρωί το Γενικό Προξενείο Μαριούπολης

3 λεπτά πριν

Φεύγει μέρος του προσωπικού, δημοσιογράφοι και Έλληνες πολίτες

Με τις επιθέσεις στην Μαριούπολη να είναι συνεχείς και να εντείνονται, καθιστώντας επισφαλή την παραμονή στην περιοχή, η Ελλάδα αποφάσισε να εκκενώσει μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενείου, το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του, καθώς και Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να φύγουν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές και βάσει των ρωσικών ανακοινώσεων πως θα ανοίξει αύριο 2 Μαρτίου ανθρωπιστικός διάδρομος για έξοδο πολιτών από τη Μαριούπολη προς τα Δυτικά, ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.

Η πομπή αυτοκινήτων υπό τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο αναμένεται να αναχωρήσει οδικώς από τη Μαριούπολη αύριο στις 11:00 και η μετακίνηση θα γίνει με ιδία μέσα.

ΟΙ Έλληνες πολίτες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να φύγουν από τη Μαριούπολη ενημερώνονται από το Γενικό Προξενείο και την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ, επισημαίνουν οι πηγές.

Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Ετικέτες