Αρχική » Εκτενής αναφορά του BBC στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα..ΒΙΝΤΕΟ
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Εκτενής αναφορά του BBC στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα..ΒΙΝΤΕΟ

Την ίδια ώρα, ο διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό συνεχίζεται, με το BBC να κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

«Οι κατηγορίες περί παρακολουθήσεων αυξάνει την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση» είναι συγκεκριμένα ο τίτλος του ρεπορτάζ, το οποίο κάνει αναφορά στην κατάθεση του Θανάση Κουκάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο την περασμένη Τρίτη αλλά και στην υπόθεση παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη. Αναφορά γίνεται επίσης στο χρονικού του σκανδάλου, περιλαμβανομένων των παραιτήσεων του διευθυντή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, και του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και στο πρόσφατο διάγγελμα Μητσοτάκη.

«Πρόκειται για σκάνδαλο ανάλογο παρόμοιων στην Ουγγαρία και την Πολωνία» σχολίασε με τη σειρά του ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Ρον Ντίμπριτζ, μη διστάζοντας έτσι να συγκρίνει την Ελλάδα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα πλέον αυταρχικά καθεστώτα της Ευρώπης.