Αρχική » Ελέω θεού κυβερνήτες
Ελλάδα Πολιτική

Ελέω θεού κυβερνήτες

Η παρακμή Μητσοτάκη οδηγεί την χώρα σε νέο μεσαίωνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά περιορισμένων δυνατοτήτων με εμφανή τραύματα στον ψυχισμό του. Ο συνδυασμός αυτός τον καθιστά πραγματικά επικίνδυνο τόσο για τη χώρα όσο και για τους ίδιους τους συνεργάτες του.

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι «ειδικός» προκειμένου να προβληματιστεί για το αδιανόητο γεγονός, ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός να αρέσκεται στους χαρακτηρισμούς «Μωυσής, Ηρακλής, Τσώρτσιλ, Τσιτάχ της Μεσογείου, σιμουλτανέ» και λοιπά. Πολλώ δε, να αρέσκεται όταν ακούει βουλευτές του να τον αποκαλούν «θεόπεμπτο».

Οι καταστροφικές συνέπειες της προσωπικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εμφανείς τόσο στα πρόσωπα όσο και στον τρόπο διακυβέρνησης της Ελλάδας. Ο Μητσοτάκης αντί για κυβέρνηση, έχει δημιουργήσει μία αυλή η οποία απαρτίζεται από δόλιους αυλοκόλακες οι οποίοι λειτουργούν για το προσωπικό τους όφελος, και από μετριότητες που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να επισκιάσουν το «πρόσωπο του «ηγέτη».

Οι αυλοκόλακες έχουν αναλάβει τις υψηλότερες θέσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα των χορηγών τους προκαλώντας τεράστια ζημιά στην εθνική οικονομία και ολόκληρη την κοινωνία. Μόνο τους όπλο είναι οι εξωφρενικές κολακείες και τα αποθεωτικά για το Μητσοτάκη άρθρα που οι ίδιοι «παραγγέλνουν» και έπειτα τρέχουν να του τα παρουσιάσουν.

Όταν οι ίδιοι καταφέρνουν και επιβάλλουν μία σκανδαλώδη και αντικοινωνική κυβερνητική πρωτοβουλία, τότε αμέσως εμφανίζονται διθυραμβικά αφιερώματα στον σοφό και ευφυή πρωθυπουργό για τις σχετικές αποφάσεις του. Που φυσικά δεν είναι δικές του.

Από την άλλη, ο ορυμαγδός των μέτριων έως αχρήστων που απαρτίζουν το κυβερνητικό σχήμα, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την χώρα στην κατάρρευση. Ουδείς άξιος θα μπορούσε να επιβιώσει σε αυτό το θλιβερό σκηνικό, διότι ο ηγέτης Μητσοτάκης πρέπει να μοιάζει ο εξυπνότερος, ο ψηλότερος, ο ομορφότερος όλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η φωτογράφιση της Νίκης Κεραμέως, η οποία παραπέμπει σε Μαρία Αντουανέτα, είναι βέβαιο ότι θα της δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στα μάτια του πρωθυπουργού. Ως Λουδοβίκος και εκλεκτός μπορεί να εμφανίζεται μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι οι υποτακτικοί του…

Ελέω θεού κυβερνήτες (newsbreak.gr)