Αρχική » Ελβετικές ανοησίες
Ελλάδα Πολιτική

Ελβετικές ανοησίες

Χρήστος Μπολώσης

Κατ’ αρχάς να θυμίσουμε στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει… «Πεντάγωνο». Στην πανδημία, ο ελληνικός λαός επανειλημμένως χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση «ψεκασμένος» κ.λπ.

Ακολούθησε η εξύβριση κατά επαγγελματικό κλάδο, με πρώτους τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Σειρά έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) από τον -υποτιθέμενο- ηγέτη τους. Εδώ και πολλές δεκαετίες οι προμήθειες των Ε.Δ. γίνονται με ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα, στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες επιτελείς με προτάσεις και παρατηρήσεις, μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση.

Μέχρι τώρα δεν έβγαινε ΤΙΠΟΤΑ προς τα έξω. Και ήρθε τώρα ο κ. Παναγιωτόπουλος να κατηγορήσει τους αξιωματικούς ότι αφήνουν πράγματα να διαρρέουν, τα οποία χειρίζεται προσωπικώς ο πρωθυπουργός. Είναι άκρως επικίνδυνο αυτό που κάνει τέτοιες εποχές ο υπουργός. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το αίσθημα ευθύνης των ανδρών των Ε.Δ. είναι ιδιαίτερα αυξημένο και δεδομένη η ευαισθησία τους σε θέματα εθνικής ασφαλείας.

Ας ψάξει λοιπόν αλλού για ελβετικά τυριά, είτε με τρούπες είτε μουχλιασμένα. Και, αλήθεια, έχει αποδείξεις για αυτά που λέει; Και, αν ναι, γιατί δεν διατάζει προανακρίσεις, αλλά πετάει λάσπη; Και κάτι ακόμη: Ο υπουργός δεν καταγγέλλει. Αν έχει αποδείξεις, αποστρατεύει.