Αρχική » Εντυπωσιασμένος ο Ζελένσκι από το έργο του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Εντυπωσιασμένος ο Ζελένσκι από το έργο του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Δεν πίστευε πως μπορεί να έχει κάνει την Αθήνα να μοιάζει με το Κίεβο

Συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Δήμαρχο Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, είχε την Παρασκευή 19 Αυγούστου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Κίεβο, με αντιπροσωπεία Δημάρχων ευρωπαϊκών πόλεων.

Η συμφωνία – μνημόνιο με σκοπό την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας που υπεγράφη, παρουσία του Ουκρανού Προέδρου, από τον εκπρόσωπό του, προβλέπει συγκεκριμένο σχέδιο συνεργασίας για την κάλυψη όλων των αναγκών ανοικοδόμησης και  αποτελεί  πρωτοβουλία του δικτύου Eurocities, στο οποίο μετέχει και η Αθήνα.

Φυσικά, κατά την επίδειξη φωτογραφιών που είχε στα χέρια του ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι με την σύγχρονη εικόνα των πρωτευουσών, ξεχώρισε το κέντρο της Αθήνας, όπου από την πλατεία Συντάγματος μέχρι την Ομόνοια, θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ρώτησε λοιπόν τους συμβούλους του, εάν ο Πούτιν βομβάρδισε ταυτόχρονα και την Αθήνα, ως αντίποινα για την στρατιωτική βοήθεια που έστειλε ο θείος του σημερινού δημάρχου στο τάγμα Αζόφ και σε άλλες ουκρανικές  οργανώσεις που μάχονται κατά της Ρωσίας.

Η απάντηση φυσικά ήταν αρνητική και αυτό προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Η χειραψία του μάλιστα με τον Κώστα Μπακογιάννη είχε και μία δόση ζήλιας, διότι ο δεύτερος κατάφερε να κάνει ίσωμα την Αθήνα, χωρίς να πέσει ούτε μία βόμβα. Αυτό σημαίνει έργα ανοικοδόμησης εκατομμυρίων, χωρίς να ανοίξει ούτε μύτη, πέραν φυσικά αυτής των Ελλήνων φορολογουμένων.

Εντυπωσιασμένος ο Ζελένσκι από το έργο του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα (newsbreak.gr)