Αρχική » Εξεταστική: Διάσταση στη ΝΔ για το απόρρητο;
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022" / 4η ΗΜΕΡΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI
Ελλάδα Πολιτική

Εξεταστική: Διάσταση στη ΝΔ για το απόρρητο;

Διαφορετικές απόψεις φαίνεται ότι εκφράζονται εντός της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή όσον αφορά την επίκληση του απορρήτου από τους μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ενώ η συνεδρίαση συνεχίζεται, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Κεφαλογιάννης φέρεται να αποδέχεται ότι η Επιτροπή μπορεί να ελέγξει τους μάρτυρες για ψευδή κατάθεση με βάση άρθρα του Ποινικού Κώδικα 224 και 225 – υπενθυμίζεται ότι η ψευδής κατάθεση αφορά όσους σε απόρρητη διαδικασία επικαλεστούν το απόρρητο για να μην καταθέσουν.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΖΑ Γιάννη Ραγκούση ο πρόεδρος της Εξεταστικής διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον κανονισμό και τον Ποινικό Κώδικα (επομένως και την ψευδή κατάθεση).

Αντίθετα, λίγο νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης υποστήριξε ότι η Επιτροπή οφείλει να αποδέχεται την επίκληση του απορρήτου από τους μάρτυρες.

Εξεταστική: Διάσταση στη ΝΔ για το απόρρητο; (newsbreak.gr)