Αρχική » Εξευτελισμός Ελλάδας και Μητσοτάκη και από το Euronews … «Ελλάδα: Ο κατάσκοπος που γύρισε από την κυβέρνηση»
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Εξευτελισμός Ελλάδας και Μητσοτάκη και από το Euronews … «Ελλάδα: Ο κατάσκοπος που γύρισε από την κυβέρνηση»

«Ελλάδα: Ο κατάσκοπος που γύρισε από την κυβέρνηση» τιτλοφορείται δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Euronews στο οποίο αναφέρεται ότι «το σκάνδαλο παρακολούθησης που συγκλονίζει τη χώρα και θέτει την ελληνική κυβέρνηση υπό ακραία πίεση έφτασε τώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Σύμφωνα με την συντάκτρια του άρθρου «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι εξετάζει την απάντηση της Ελλάδας στο ζήτημα των παρακολουθήσεων και το κατά πόσο ενδέχεται να έχει παραβιάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

«Ένας αυξανόμενος αριθμός ευρωβουλευτών κάνουν πλέον εκκλήσεις για περαιτέρω έρευνες – μόνο το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σιωπά», επισημαίνεται.

Το δημοσίευμα αναφέρεται συγκεκριμένα και στις δηλώσεις της Γερμανίδας σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή, Γκαμπριέλε Μπίσοφ, η οποία τόνισε ότι πρόκειται «για μία πραγματική απειλή για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, και ότι, όπως συμβαίνει και σε περιπτώσεις άλλων κρατών, η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί πλήρως.

Άλλωστε δεν αφορά απλώς ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και τους Έλληνες δημοσιογράφους. Και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».