Αρχική » Επίθεση Ζελένσκι στον Μακρόν: «Για να είσαι ηγέτης, χρειάζεσαι να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης»!
Διεθνή

Επίθεση Ζελένσκι στον Μακρόν: «Για να είσαι ηγέτης, χρειάζεσαι να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης»!

Επίδειξη αγνωμοσύνης από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, που ενοχλήθηκε από την πρόταση Μακρόν να κάνει παραχωρήσεις στη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αγνωμοσύνης προχώρησε ο πρόεδρος της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι, δίνοντας συνέντευξη στη συντάκτρια των Financial Times, Roula Khalaf, εκτοξεύοντας επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ζελένσκι μίλησε για τους στόχους του στον πόλεμο και μια μελλοντική ειρήνη και την ψήφο εμπιστοσύνης του Μπόρις Τζόνσον, ενός από τους πιο ένθερμους συμμάχους της Ουκρανίας. Όπως δήλωσε δεν πρόκειται να συμβιβαστεί και είναι αποφασισμένος να ανακτήσει τον έλεγχο όλων των εδαφών του που κατέχει η Μόσχα.

«Έχουμε ήδη χάσει πάρα πολλούς ανθρώπους για να παραχωρήσουμε απλώς την επικράτειά μας», είπε μέσω βίντεο τονίζοντας ότι «πρέπει να επιτύχουμε πλήρη ανακατάληψη ολόκληρης της επικράτειάς μας», με το Κίεβο να έχει παραδεχτεί πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέχουν περίπου το 20% του ουκρανικού εδάφους.

https://youtube.com/watch?v=zo3a0iLE_0s%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Φανερά ενοχλημένος από την πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν, ότι η Ουκρανία πρέπει να κάνει παραχωρήσεις απέναντι στη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος και να μην «ταπεινώσει» τη Ρωσία προκειμένου να παραμείνει ανοιχτή η πόρτα για μια διπλωματική λύση, ο Ζελένσκι απάντησε: «Δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε κανέναν, θα απαντήσουμε το ίδιο».

Προχώρησε μάλιστα και σε προσωπική επίθεση στον Γάλλο Πρόεδρο λέγοντας: «Μερικοί άνθρωποι θέλουν να είναι ηγέτες. Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης. Πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς να ακούμε τη θέση της χώρας και χωρίς να ακούσουμε τη θέση του ηγέτη αυτής της χώρας;», δηλώνοντας έκπληκτος από την πρόταση Μακρόν.

Ετικέτες