Αρχική » Επίθεση Πορτοσάλτε στους εκπαιδευτικούς στον «αέρα» εκπομπής: «Θέλετε δύο εβδομάδες καθισιό»
Ελλάδα

Επίθεση Πορτοσάλτε στους εκπαιδευτικούς στον «αέρα» εκπομπής: «Θέλετε δύο εβδομάδες καθισιό»

Τι είπε στον γραμματέα της ΟΛΜΕ

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί ανάμεσα στον Άρη Πορτοσάλτε και τον γραμματέα της ΟΛΜΕ, Νίκο Παπαχρήστο, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων παρά την «έκρηξη» στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο κ. Παπαχρήστος, αφού τόνισε ότι υπήρχε ένα ζήτημα με τα self test, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το σύστημα, υποστήριξε ότι το άνοιγμα των σχολείων, εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας λόγω «Όμικρον», θα μπορούσε να γίνει δυο εβδομάδες αργότερα και αντίστοιχα να παραταθεί το σχολικό έτος.

«Δύο εβδομάδες δηλαδή καθισιό. Δεν θέλετε ούτε τηλεκπαίδευση ούτε μάθημα. Θέλετε δυο εβδομάδες παράταση των διακοπών», απάντησε ο Άρης Πορτοσάλτε, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα.

Τότε παρενέβη ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο γραμματέας της ΟΛΜΕ έχει δίκιο για τη μειωμένη θετικότητα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, όπως επίσης και ότι έχει βάση το αίτημα για παράταση των διακοπών, αφού υπάρχει η δυνατότητα παράτασης του σχολικού έτους.


Σύμφωνα με τον κ .Τζανάκη, η πρόταση της ΟΛΜΕ να άνοιγαν τα σχολεία μια εβδομάδα μετά για να μην υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων ήταν σωστή, ενώ επεσήμανε ότι «πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει το 50%+1», επισημαίνοντας ότι από υγειονομικής άποψης το θεωρεί ρίσκο.

Ετικέτες