Αρχική » Επικίνδυνος για το Έθνος-Ο Δένδιας ανακάλυψε πρόβλημα «εθνικών μειονοτήτων« στα νησιά; – Επικίνδυνοι παραλληλισμοί με Ουκρανία και Τουρκία
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Επικίνδυνος για το Έθνος-Ο Δένδιας ανακάλυψε πρόβλημα «εθνικών μειονοτήτων« στα νησιά; – Επικίνδυνοι παραλληλισμοί με Ουκρανία και Τουρκία


Σε μία πρωτοφανή διαπίστωση προχώρησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας σε άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα όπου επί της ουσίας εφηύρε «τουρκικές μειονότητες» στα ελληνικά νησιά.

Με έναν παντελώς άσχετο παραλληλισμό επιχείρησε να παρουσιάσει το ελληνικό πρόβλημα…με την Τουρκία ως «παρόμοιο» με το ουκρανικό ζήτημα και την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Είπε μάλιστα αναφερόμενος στην «αποστρατιωτικοποίηση των νησιών» που ζητούν οι Τούρκοι, ότι «Οι χώρες μας, σύμφωνα με το αναθεωρητικό αφήγημα (θεωρεί ότι Τούρκοι και Ρώσοι έχουν τις ίδιες απαιτήσεις), καταπατούν τα δικαιώματα των «εθνικών» μειονοτήτων».

Ούτε οι Τούρκοι δεν «ανακάλυψαν» «εθνικές μειονότητες» στα νησιά.

Μάλλον, εκ παραδρομής προέκυψε αυτό, αλλά κάποιος όταν γράφει κάτι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός γιατί «τα γραπτά μένουν» αντίθετα με τα λόγια («Verba volant, scripta manent»).

Το πρόβλημα είναι ότι στην Ουκρανία υπάρχουν όντως ρωσόφωνοι ή αλλιώς ρωσικής εθνικής συνείδησης κάτοικοι.

Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει «τουρκική» μειονότητα.

«In Ukraine, the free development, use and protection of Russian, and other
languages of national minorities of Ukraine, is guaranteed» αναφέρει το ουκρανικό Σύνταγμα της 28ης Ιουνίου του 1996.

Δηλαδή το Κίεβο αναγνωρίζει «εθνικές μειονότητες» και σίγουρα την ρωσική, όπως και την ρωσική γλώσσα με βάση το Σύνταγμα και εν συνεχεία ο Β.Ζελένσκι απαγόρεψε την χρήση της ρωσικής γλώσσας παραβιάζοντάς το σε μία προσπάθεια να εξαλείψει την ρωσική μειονότητα.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ουκρανία δήθεν κατέχουμε «ξένα εδάφη». Την Κριμαία, το Ντονμπάς, τα νησιά του Αιγαίου. Στην καλύτερη περίπτωση, οι χώρες μας πρέπει να ασκούν μειωμένη κυριαρχία στα εδάφη, μέσω της αποστρατιωτικοποίησής τους. Οι χώρες μας, σύμφωνα με το αναθεωρητικό αφήγημα, καταπατούν τα δικαιώματα των «εθνικών» μειονοτήτων».

https://www.pronews.gr/