Αρχική » Επικοινωνία Ρωσίας με Ευρωπαίους υπουργούς Άμυνας-Η Ρωσία ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο Ζελένσκι να κάνει χρήση μιας «βρόμικης βόμβας» στην Ουκρανία
Διεθνή

Επικοινωνία Ρωσίας με Ευρωπαίους υπουργούς Άμυνας-Η Ρωσία ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο Ζελένσκι να κάνει χρήση μιας «βρόμικης βόμβας» στην Ουκρανία


Έκτακτη συνομιλία του Βρετανού και Γάλλου υπουργού άμυνας με τον Ρώσο ομόλογό του στη σκιά της πυρηνικής απειλής

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας.

Ο Σοϊγκού είπε στον Γουάλας ότι η Ρωσία ανησυχεί για το ενδεχόμενο το Κίεβο να προετοιμάζεται για τη χρήση μιας «βρόμικης βόμβας» στην Ουκρανία, ισχυρισμό που επανέλαβε νωρίτερα σήμερα, ο ίδιος και στους υπουργούς Άμυνας της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί επιβεβαίωσε σήμερα ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι η Γαλλία διαβεβαίωσε τη Ρωσία για την επιθυμία της, αναφορικά με μία ειρηνική επίλυση της πολεμικής διαμάχης στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε ότι η Γαλλία αρνήθηκε να συρθεί σε οποιαδήποτε μορφή κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία. Ειδικότερα, με έμφαση στις πυρηνικές επιλογές και ότι ο Λεκορνί προγραμματίζει να έχει σύντομα συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του.