Αρχική » Επιτροπή Βουλής: «Άφαντοι» οι πωλητές του Predator Φ.Μπίτζιος και Γ.Λαβράνος – Εξαφανισμένος ο Ισραηλινός T.Dilian Αρνήθηκαν να προσέλθουν – Θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης; – «Να μην υποχρεωθούν να παραστούν» ψήφισε η ΝΔ
Ελλάδα Πολιτική

Επιτροπή Βουλής: «Άφαντοι» οι πωλητές του Predator Φ.Μπίτζιος και Γ.Λαβράνος – Εξαφανισμένος ο Ισραηλινός T.Dilian Αρνήθηκαν να προσέλθουν – Θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης; – «Να μην υποχρεωθούν να παραστούν» ψήφισε η ΝΔ


Την «κοπάνησαν» από την Ελλάδα οι αντιπρόσωποι του λογισμικού υποκλοπών Predator, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος ενώ ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης του T.Dilian δεν έδωσε καν «σημεία ζωής» παρότι αναζητήθηκε σε Τελ Αβίβ και Κύπρο, ώστε να καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος ενημέρωσαν ότι ο πρώτος διαμένει στο Μιλάνο και ο δεύτερος στο Λονδίνο και κωλύονται (!) να προσέλθουν στην Επιτροπή και πως «δεν θεωρούν πως πρέπει να εξετασθούν αλλά θα στείλουν υπόμνημα».

Και ο Ισραηλινός είναι, απλά, εξαφανισμένος…

Βέβαια ανακύπτουν τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης από το γεγονός ότι αφέθηκαν να διαφύγουν όταν πριν από τέσσερις μήνες «έσκασε» στο σκάνδαλο των υποκλοπών σε μια εξέλιξη ανάλογη με αυτή που είχε συμβεί με το σκάνδαλο της SIEMENS.

Αντίθετα παρών ήταν και κατέθεσε ο πρώην διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και ανιψιός του, Γρηγόρης Δημητριάδης όπου ερωτώμενος σχετικά με τις «νόμιμες επισυνδέσεις» «έδειξε» προς την πλευρά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα ως τον πραγματικά υπεύθυνο.

O Γρηγόρης Δημητριάδης, δήλωσε άγνοια σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις σημειώνοντας ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο πρωθυπουργός γνώριζαν για τις νόμιμες επισυνδέσεις και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ούτε κτήση ούτε χρήση κακόβουλων λογισμικών.

Σύμφωνα με πηγές, η μόνη φορά που ο Γ.Δημητριάδης δεν απάντησε και επικαλέστηκε το απόρρητο ήταν όταν ρωτήθηκε για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Γ.Δημητριάδης επέμεινε πως παραιτήθηκε με δική του πρωτοβουλία αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, ενώ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τους επιχειρηματίες Μπίτζιο και Ντίλιαν ούτε τις εταιρείες που εμπλέκονται με παράνομα λογισμικά.

Σημείωσε ακόμα ότι γνωρίζει τον Γιάννη Λαβράνο.

Σε ερώτηση για το εάν ισχύει ότι στα τέλη του 2019 ο ίδιος πήγε μαζί με τον Γ. Λαβράνο στην Κύπρο για να συναντήσουν επιχειρηματίες ο Γ.Δημητριάδης, σύμφωνα πάντα με πηγές απάντησε: «Καραχάς σας απαντώ όχι, αλλά κρατάω μια επιφύλαξη».

Η αντιπολίτευση ζήτησε να αποσταλούν εκ νέου προσκλήσεις και να κινηθούν οι διαδικασίες περί υποχρεωτικής προσέλευσής τους.

Το αίτημα αυτό τέθηκε σε ψηφοφορία, όπως και το εάν πρέπει η συνεδρίαση να συνεχιστεί με τις διαδικασίες της μυστικότητας. Και τα δύο απορρίφθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία.

Επιτροπή Βουλής: «Άφαντοι» οι πωλητές του Predator Φ.Μπίτζιος και Γ.Λαβράνος – Εξαφανισμένος ο Ισραηλινός T.Dilian – Pronews.gr