Αρχική » Επιχείρηση φυγάδευσης του επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών από το Κίεβο!
Διεθνή

Επιχείρηση φυγάδευσης του επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών από το Κίεβο!

Ειδικοί πράκτορες μετέφεραν τον αρχηγό της BND στην Πολωνία

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας (BND), Μπρούνο Καλ, φυγαδεύτηκε από την Ουκρανία στην Πολωνία από ειδικούς πράκτορες, ανέφερε σήμερα το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Focus.

Ο Καλ φέρεται να βρισκόταν στο Κίεβο για να συναντηθεί με Ουκρανούς συναδέλφους του, όταν οι ρωσικές δυνάμεις κινήθηκαν στην πόλη. Ο Καλ είχε φτάσει στο Κίεβο αρκετές ημέρες πριν η Ρωσία εξαπολύσει τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία.

Όταν η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα την Πέμπτη, διπλωμάτες και πράκτορες απομακρύνθηκαν από ένα ειδικό απόσπασμα της γερμανικής αστυνομίας, ανέφερε το Focus.

Καθώς η Ρωσία απέκτησε γρήγορα τον έλεγχο του ουκρανικού εναέριου χώρου και οι ρωσικές μονάδες πλησίασαν στο Κίεβο, ο Καλ δεν μπόρεσε να φτάσει έγκαιρα σε αυτήν τη μονάδα εκκένωσης, γράφει το περιοδικό. Αντίθετα, πράκτορες της BND στάλθηκαν για να μεταφέρουν με ασφάλεια τον επικεφαλής τους στην Πολωνία και απόψε αναμένεται στο Βερολίνο..

Το περιοδικό Der Spiegeεπιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Focus, λέγοντας ότι μεταφέρθηκε στην Πολωνία με συνοδεία οχημάτων.