Αρχική » Εργαζόμενοι ΕΥΑΘ: Παραδοχή ήττας Μητσοτάκη για το νερό
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Εργαζόμενοι ΕΥΑΘ: Παραδοχή ήττας Μητσοτάκη για το νερό


 Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ, με αφορμή τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός για το νερό, στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ και τη συνέντευξη στον Γιώργο Αυτιά.

Συγκεκριμένα, η αναφορά-προεκλογική υπόσχεση του κ.Μητσοτάκη ότι μετά τις εκλογές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα φύγουν από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στο Δημόσιο, δεν έπεισε κανέναν και ειδικά τους εργαζόμενους στην ΕΥΑΘ.

Κάνουν λόγο για «παραδοχή της ήττας» από τον Πρωθυπουργό και «άμεση παραδοχή των ψεμάτων», ενώ ζητούν να επιστρέψουν άμεσα οι δύο εταιρείες (ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ) στο Δημόσιο και να καταργηθεί η Ρυθμιστική Αρχή που εμπνεύστηκε η Κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ:
ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΗΤΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΕΥΑΘ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

-Η επιμονή στο αφήγημα των fake news δεν πείθει πλέον κανένα!
-Η σημερινή πρωθυπουργική υπόσχεση ότι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα βγούνε μετά τις εκλογές από το Υπερταμείο και θα επιστρέψουν στο Δημόσιο, αποτελεί άμεση παραδοχή των ψεμάτων που λένε τόσο καιρό.
-Χρειάστηκε βέβαια να περάσει σχεδόν 1,5 χρόνος από τις αποφάσεις του ΣτΕ για να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να συμμορφωθεί σε αυτές. Για αυτό τον λόγο οι υποσχέσεις δεν έχουν καμία αξία. Ζητάμε να καταργηθούν εδώ και τώρα, πριν τις εκλογές, τα άρθρα 114 και 115 του Ν. 4964/2022 και να επιστρέψουν άμεσα οι ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ στο Δημόσιο. Απαιτούμε να καταργηθεί άμεσα η Ρυθμιστική Αρχή.
-Η δύναμη του κινήματος του νερού, όπως φάνηκε στην ιστορική συναυλία της προηγούμενης Κυριακής μπορεί να πετυχαίνει νίκες. Συνεχίζουμε αποφασισμένα δίνοντας συνέχεια στις δράσεις μας.
#Save_Water

ΝΕΡΟ