Αρχική » ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν λέει ότι σε επικράτηση του Κ.Μητσοτάκη στις εκλογές θα «επιλυθούν όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο»
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν λέει ότι σε επικράτηση του Κ.Μητσοτάκη στις εκλογές θα «επιλυθούν όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο»


Για μία νέα εποχή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έκανε λόγο το κρατικό κανάλι TRT, κατά τη ζωντανή μετάδοση της ορκωμοσίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τρίτη προεδρική θητεία του.
Μάλιστα, ένας από τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τη… γραμμή του προέδρου.

Ποια είναι αυτή; Περιμένει με αδημονία τον Κ.Μητσοτάκη για να επιλυθούν όλα τα «προβλήματα» στο Αιγαίο.

Βέβαια το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι αυτό της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών. Πέραν αυτού καμία ελληνική κυβέρνηση, (μέχρι πρότινος , με έμφαση στο «πρότινος») δεν θεωρούσε ότι υπάρχει κανένα άλλο θέμα προς επίλυση.

Τώρα τα δεδομένα όμως αλλάζουν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί μία νέα αρχή και στην περίπτωση επανεκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη “θα υπάρχει μία συνέχεια στις διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Θα πρέπει να συνεργαστεί με κάποιον, με τον οποίο έχει πλέον προσωπική σχέση. Θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τις δύο χώρες να λύσουν τα ζητήματα τους”.

Yeni Kabine: Η νέα τουρκική κυβέρνηση

Ανακοινώθηκε η νέα τουρκική κυβέρνηση από τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν. Όπως αναμενόταν στο υπουργείο Εξωτερικών τοποθετείται ο πρώην επικεφαλής της των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν και στο υπουργείο άμυνας ο Γιασάρ Γκιουλέρ.

Η Τουρκία όμως θεωρεί ως «προβλήματα» το καθεστώς της κυριότητας δεκάδων νήσων, νησίδων και βραχονησίδων, το καθεστώς της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μας, το εύρος του εναέριου χώρου κ.α.