Αρχική » Ερωτηματικά από την ανακοίνωση αποπομπής Κοντολέοντα: Υπάρχει εισαγγελέας που έκρινε νόμιμη την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Κουκάκη και έδωσε άδεια;
Ελλάδα Πολιτική

Ερωτηματικά από την ανακοίνωση αποπομπής Κοντολέοντα: Υπάρχει εισαγγελέας που έκρινε νόμιμη την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Κουκάκη και έδωσε άδεια;

Πολλά ερωτηματικά γεννά η διαρροή απο πηγές Μαξίμου σχετικά με την αποπομπή Κοντολέοντα όπου ισχυρίζονται ότι οι παρακολουθήσεις από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ είχαν την σύμφωνη γνωμη της εισαγγελίας; Η προσπαθούν να εμπλέξουν την δικαιοσύνη στις αντιθεσμικές πράξεις τους ή υπάρχει επιόρκος εισαγγέλεας..

Ανακοίνωση – Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής

Την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, υπέβαλε ο Παναγιώτης Κοντολέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Κοντολέων, παραιτήθηκε «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Κοντολέων δεν είχε παράσχει τη δέουσα ενημέρωση για νόμιμη επισύνδεση προς το Μεγαρο Μαξίμου.

«Πρόκειται για νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτός τον οποίο αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πως ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ», σημειώνουν οι ίδιες πηγές..

Κάποιες λανθασμένες ενέργειες δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια».

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

protothema.gr