Αρχική » «Εστία», η ώρα της αναγέννησης!
Ελλάδα Πολιτική

«Εστία», η ώρα της αναγέννησης!

Κυκλοφορεί αύριο το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας που μετράει τρεις αιώνες ιστορίας!

Ηταν τρεις αιώνες πριν, εκεί κάπου στο 1876, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το εβδομαδιαίο λογοτεχνικό περιοδικό με το όνομα «Εστία». Διευθυντής του ο Παύλος Διομήδης.

Πολύ γρήγορα, την ίδια εκείνη χρόνια, ο Διομήδης παραδίδει τα ηνία της «Εστίας» στον ποιητή Γεώργιο Δροσίνη, που μετατρέπει το περιοδικό σε εφημερίδα. Ετσι ξεκίνησε η ιστορία, να γράφει τα κεφάλαια μιας εφημερίδας, της «Εστίας», που πέρασε από τον Δροσίνη, στον Αδωνη Κύρου το 1898, στους γιους του, Αχιλλέα και Κύρο, το 1918, και εντεύθεν, για να φθάσει στο σήμερα. Περνώντας από σαράντα κύματα, ανά τους αιώνες, επέζησε και τώρα, πάει μπροστά στο μέλλον.

Αυτή η ιστορική εφημερίδα ζει και βασιλεύει, εν έτει 2021. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κάνει ένα ακόμη βήμα στη σύγχρονη εποχή, στην οποία πλέον ανήκει. Αύριο 24 Οκτωβρίου κυκλοφορεί η «Εστία της Κυριακής», το κυριακάτικο φύλλο της ιστορικής εφημερίδας! Τοποθετείται εκ νέου στον «ρου της ανανέωσης», αφού, ως γνωστόν, ότι «δεν αλλάζει, πεθαίνει». Γιατί, όπως χαρακτηριστικά λέει ο σημερινός διευθυντής της Μανώλης Κοττάκης: «Δεν πεθαίνουν οι εφημερίδες. Η σκέψη πεθαίνει».

Ετικέτες