Αρχική » Εσωτερικές μετρήσεις Μαξίμου: Στο 23-24% η ΝΔ – Ορατός ο κίνδυνος να πέσει κάτω και από το 20%
Ελλάδα Πολιτική

Εσωτερικές μετρήσεις Μαξίμου: Στο 23-24% η ΝΔ – Ορατός ο κίνδυνος να πέσει κάτω και από το 20%

Θάνος Νικηταράς

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται πλέον η Νέα Δημοκρατία και αυτό καταγράφεται ακόμη και στις συστημικές δημοσκοπήσεις. Το πραγματικό όμως ποσοστό της καταγράφεται στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου, οι οποίες δείχνουν ότι πλέον είναι πιθανό να μην είναι καν το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση του Μαξίμου που επικαλείται ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος το ποσοστό της ΝΔ είναι 23-24%, κάτι που επιβεβαιώνει και την πρόσφατη δημοσκόπηση του Μαξίμου που σας αποκάλυψε το pronews.gr, αλλά και τις δημοσκοπήσεις των δυτικών πρεσβειών.

Η κατάσταση, έτσι ή αλλιώς, στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν είναι καθόλου καλή και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι είναι μη αναστρέψιμη. Στο Μαξίμου «πόνταραν» σε εκλογές τον Μάιο, ώστε να μπορέσουν να περισώσουν ότι μπορούν και έστω να είναι το πρώτο κόμμα, ακόμη και εάν στη συνέχεια θα χρειαζόταν να συνεργαστούν με το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλα αυτά το συγκεκριμένο σχέδιο απορρίφθηκε από τους ξένους, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος αναφέρεται στα σενάρια για πρόωρες εκλογές και τονίζει: «Από το Μαξίμου προωθήθηκαν σενάρια για πρόωρες εκλογές. Ο Μητσοτάκης έβαλε στη Βουλή τέλος στα σενάρια που ο ίδιος διακινούσε. Το ξέσπασμα του πολέμου προκάλεσε μια κάποια συσπείρωση υπέρ της κυβέρνησης Στη συνέχεια όμως η κυβερνητική αδιαφορία για τα προβλήματα έδιωξε τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος σε ανάρτηση του τονίζει ότι πλέον είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η Νέα Δημοκρατία να πέσει κάτω από το 20%.

«Αν συνεχίσει έτσι, η ΝΔ θα συναγωνισθεί “επάξια” το ποσοστό του “απόλυτου πάτου” που είχε σημειώσει τον Μάιο 2012 ο Αντώνης Σαμαράς: 18,85%», γράφει χαρακτηριστικά.

pronews.gr