Αρχική » «Ετοιμάζεται η είσοδος ιδιωτών και εργολάβων στα Νοσοκομεία», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ – «Δεν θα δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του ΕΣΥ»
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

«Ετοιμάζεται η είσοδος ιδιωτών και εργολάβων στα Νοσοκομεία», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ – «Δεν θα δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του ΕΣΥ»

1-09-2021 • 14:25μμUPD: 1-09-2021 • 14:28μμ

Κυβερνητικό σχέδιο αναπλήρωσης των ανεμβολίαστων: Συγχώνευση κλινικών, νέα αναστολή χειρουργείων, μετακινήσεις προσωπικού, είσοδος ιδιωτών και εργολάβων.17Sharesfacebook sharing button Sharetwitter sharing button Tweetwhatsapp sharing button Sharemessenger sharing button Share

Με αίτημα «κανένας να μη χάσει τη δουλειά του» και καταγγελίες ότι «ετοιμάζεται η είσοδος ιδιωτών και εργολάβων» για την αναπλήρωση όσων τεθούν σε αναστολή, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε νέες κινητοποιήσεις κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των αναστολών εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί.

Εκτός από τις μαζικές σημερινές διαμαρτυρίες υγειονομικών έξω από τα Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, η ΠΟΕΔΗΝ προχωρά αύριο Πέμπτη σε στάση εργασίας 10.00–15.00 και συγκεντρώσεις στις 11.00, στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, στο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη και στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «στα επιχειρησιακά σχέδια που καταρτίζουν τα Νοσοκομεία περιλαμβάνεται η συγχώνευση κλινικών, η νέα αναστολή χειρουργείων, οι μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Ετοιμάζεται η είσοδος ιδιωτών και εργολάβων!! Αυτό είναι το σχέδιο αναπλήρωσης των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων».

Ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, γίνεται κάλεσμα για εμβολιασμό, αλλά έχει και μια προειδοποίηση: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Δεν πρόκειται όμως να επιτρέψουμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ. Από 1 Σεπτέμβρη το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΝΑΙ στον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ
ΟΧΙ στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ήδη επιδόθηκαν σε συναδέλφους τα Πρώτα Φύλλα Αναστολής καθηκόντων.
Σε πολλά Νοσοκομεία είναι υπογεγραμμένα προς επίδοση.
Σε πολλά Νοσοκομεία έβγαλαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας τους ανεμβολίαστους συναδέλφους.
Την Πέμπτη 2/09/2021 προγραμματίζουμε νέες κινητοποιήσεις με αίτημα κανένας συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του και να αναδείξουμε τα δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται ήδη από σήμερα στη Δημόσια Υγεία.
Το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης αναπλήρωσης όσων τεθούν σε αναστολή εργασίας ήταν η τρίτη στη σειρά αναστολή των κανονικών αδειών από 1 Σεπτεμβρίου 2021. Πολλοί συνάδελφοι που προγραμμάτισαν λίγες ημέρες άδεια τον Σεπτέμβριο με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας, δεν μπορούν να κάνουν χρήση.
Είναι άδικο μετά από 19 μήνες συνάδελφοι της πρώτης γραμμής να οδηγούνται σε αναστολή καθηκόντων με ούτε ένα ευρώ μισθό.
Μέχρι χθες ήταν ασφαλείς για το σύστημα και εργάσθηκαν στην πρώτη γραμμή περιθάλποντας ασθενείς και από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου θα είναι επικίνδυνοι.

Στα επιχειρησιακά σχέδια που καταρτίζουν τα Νοσοκομεία περιλαμβάνεται η συγχώνευση κλινικών, η νέα αναστολή χειρουργείων, οι μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Ετοιμάζεται η είσοδος ιδιωτών και εργολάβων!! Αυτό είναι το σχέδιο αναπλήρωσης των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων.
Ο εξαναγκασμός, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στέλνει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία.

Οι υγειονομικοί είναι παράδειγμα προς μίμηση. Έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά του 90% (συνυπολογίζοντας το ποσοστό των συναδέλφων που διαθέτουν φυσική ανοσία). Περισσότερο από κάθε επαγγελματική ομάδα που μας κουνάνε το δάκτυλο δημοσίως. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας εμβολιασμένοι και μη και δεν υπάρχει καμία εστία διασποράς του ιού στα Νοσοκομεία που να ευθύνεται το υγειονομικό προσωπικό για το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ομοσπονδία μας έδωσε και δίνει αγώνες υπέρ του εμβολιασμού. Καλούμε όλους τους συναδέλφους έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Δεν πρόκειται όμως να επιτρέψουμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ. Από 1 Σεπτέμβρη το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021 προκηρύσσουμε στάση Εργασίας 10.00 – 15.00 και συγκεντρώσεις 11.00πμ