Αρχική » Ε. Λέκκας: «Δεν είχαμε ακραίο φαινόμενο αλλά μόνο ισχυρή βροχόπτωση»
Ελλάδα

Ε. Λέκκας: «Δεν είχαμε ακραίο φαινόμενο αλλά μόνο ισχυρή βροχόπτωση»

Το ερώτημα πάντως είναι τι θα γινόταν αν όντως είχαμε κάποιο «ακραίο φαινόμενο»

Την εκτίμηση πως δεν είχαμε κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο αλλά μόνο μια ισχυρή βροχόπτωση  έκανε ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχειριστής φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων τηλεοσταθμού.

Ειδικότερα, ο κ. Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επισήμανε ότι «Είχαμε ισχυρή βροχόπτωση με 150 χιλιοστά, αλλά σε καμία περίπτωση ακραία φαινόμενα όπως στη Μάνδρα με 300 χιλιοστά»

Ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών – πρόεδρος του ΟΑΣΠ σημείωσε η ποσότητα του νερού που έπεσε ήταν «στα όρια του σχεδιασμού των έργων».

Και πρόσθεσε ότι «Είχαμε υψηλή βροχόπτωση με κάποιες περιοχές στο Λεκανοπέδιο της Αττικής να πλησιάζει τα 150 χιλιοστά βροχής, αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε ακραίο φαινόμενο. Δηλαδή δεν είχαμε ύψη βροχής της τάξεως των 300 χιλιοστών όπως έγινε στη Μάνδρα πριν από 3 χρόνια. Εάν αυτά τα ύψη έπεφταν στην Αττική θα είχαμε πολλαπλάσιες επιπτώσεις».Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως τα όσα είπε ο καθηγητής γενούν το ερώτημα τι θα είχε συμβεί τελικά αν είχαμε πράγματι ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο…