Αρχική » ΗΠΑ: Δεν θέτει ως προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα τον εμβολιασμό
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν θέτει ως προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα τον εμβολιασμό

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί να σταθμίζει τους περιορισμούς στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις που έχουν τεθεί εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αλλά δεν σκοπεύει να απαιτεί από τους ξένους επισκέπτες να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού για να εισέλθουν στη χώρα.

Αυτό τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος, Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαφή με Καναδούς και Ευρωπαίους ομολόγους τους και από άλλες χώρες για να καθορίσουν πότε και πώς να άρουν με ασφάλεια τους περιορισμούς στα ταξίδια.

«Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας», δήλωσε η Ψάκι σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να απαιτήσει κάποια στιγμή στο μέλλον από επισκέπτες στις ΗΠΑ να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 για να εισέλθουν στη χώρα.


Καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού προκαλεί ανησυχία εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητάς της, η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν στην Κολομβία 2,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson.