Αρχική » ΗΠΑ: Σκληρή ανακοίνωση Ρεπουμπλικανών βουλευτών για τη στήριξη Μπάιντεν στο θέμα των F-16
Διεθνή

ΗΠΑ: Σκληρή ανακοίνωση Ρεπουμπλικανών βουλευτών για τη στήριξη Μπάιντεν στο θέμα των F-16

Να κορυφωθούν οι αντιδράσεις στο Κογκρέσο σχετικά με την στήριξη Μπάιντεν στο ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία αναμένεται τις επόμενες ημέρες, με κατάθεση τροπολογίας που θα βάζει εμπόδια στην προμηθεια της Άγκυρας με τα μαχητικά αεροσκάφη.

Εντωμεταξύ, με σκληρή ανακοίνωση απαντούν οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλιωτάκης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν υποστήριξε την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και των κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, ενώ είχε ακούσει πρόσφατα από πρώτο χέρι τις ανησυχίες για την τουρκική επιθετικότητα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

….. ….)

Παραμένουμε σταθερά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ στην Τουρκία και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στους συναδέλφους μας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο δεσμός μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι στενότερος από ποτέ και εναπόκειται στο Κογκρέσο να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος ενάντια σε κάθε είδους επιθετικότητα, είτε αυτή προέρχεται από έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία είτε από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία που συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».