Αρχική » Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί για αναταραχές σε περίπτωση νέων περιορισμών λόγω Covid
Διεθνή

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί για αναταραχές σε περίπτωση νέων περιορισμών λόγω Covid

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προειδοποιεί και πάλι για πιθανές απειλές από τρομοκράτες ξένους και εσωτερικού, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να τροφοδοτηθούν από οτιδήποτε, από την άφιξη προσφύγων από το Αφγανιστάν έως πιθανούς νέους περιορισμούς για τον Covid-19.

Για το υπόλοιπο του 2021 και το 2022, «βίαιοι εξτρεμιστές με φυλετικά ή εθνοτικά κίνητρα και βίαιοι εξτρεμιστές κατά της κυβέρνησης/αντιεξουσίας θα συνεχίσουν να αποτελούν απειλή» για τις ΗΠΑ, ανέφερε ένα δελτίο του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

.@SecMayorkas issued a National Terrorism Advisory System (NTAS) Bulletin regarding the heightened threat environment across the United States.

Read the full Bulletin here: https://t.co/tBwdu8lj1T pic.twitter.com/2n1pGyKVVP

— Homeland Security (@DHSgov) November 10, 2021

«Ξένοι ή εγχώριοι τρομοκράτες έχουν στοχεύσει ιστορικά χώρους με πολύ κόσμο και κατά καιρούς προκάλεσαν μαζικές απώλειες» επεσήμανε το DHS, σημειώνοντας ότι οι επερχόμενες «ημερομηνίες θρησκευτικής σημασίας τους επόμενους μήνες» και η επαναπροσέγγιση του κόσμου μετά τα lockdowns της πανδημίας «θα μπορούσαν παρέχουν αυξημένους στόχους για βία».

Ωστόσο, έσπευσαν να σημειώσουν ότι «προς το παρόν δεν υπάρχουν αξιόπιστες ή επικείμενες απειλές που να συνδέονται με ημερομηνίες ή τοποθεσίες».

Παρόλα αυτά σημειώνει, εάν τεθούν σε εφαρμογή «νέοι περιορισμοί στη δημόσια υγεία» σε περίπτωση που εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή του Covid-19, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως «αιτιολογία» για βία κατά της κυβέρνησης ή των στελεχών δημόσιας υγείας από «αντικυβερνητικούς εξτρεμιστές», ανέφερε το DHS.

*φωτό αρχείου https://www.newsbreak.gr/kosmos/269167/ipa-anataraches-periorismon-covid/

Ετικέτες