Αρχική » Η απόλυτη διάλυση στα Βίλια: Κάηκαν 100.000 στρέμματα δάσους, καίγεται το χωριό, εδιωξαν τα Il-76 και αυτοί… μαλώνουν!Άλλα λέει ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, άλλα η Πυροσβεστική
Video Ελλάδα Πολιτική

Η απόλυτη διάλυση στα Βίλια: Κάηκαν 100.000 στρέμματα δάσους, καίγεται το χωριό, εδιωξαν τα Il-76 και αυτοί… μαλώνουν!Άλλα λέει ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, άλλα η Πυροσβεστική

Ανεξέλεγκτο συνεχίζει να μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Βίλια με τη φωτιά να έχει ήδη κάψει τα πρώτα σπίτια έξω από τον οικισμό, αφού πρώτα κατέκαψε 100.000 στρέμματα δάσους.

Η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό με τις φλόγες να βρίσκονται μια ανάσα από τις αυλές των σπιτιών του οικισμού. Ωστόσο το 112 μέχρι στιγμής δεν έχει στείλει μήνυμα στους κατοίκους να απομακρυνθούν!


Μιλώντας στο Open o Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης αναφέρει ότι ζήτησε να γίνει εκκένωση αλλά η Πυροσβεστική είπε «δεν χρειάζεται». «Από τις 16:30 ζητάμε να γίνει εκκένωση και μας λένε ότι δεν χρειάζεται» αναφέρει.

η μεγάλη φωτιά που μαίνεται για τρίτη μέρα έφτασε στα όρια των Βιλίων, καίγοντας μάλιστα σπίτια και άλλα κτίσματα εκτός του οικισμού.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 19 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, αλλά όχι οι «γίγαντες» Il-76 που τα απέσυραν από το συντονιστικό γιατί… ενοχλούσαν!


Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.