Αρχική » Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ αντί να στηρίξει την Ελλάδα «αποθεώνει» την Τουρκία!
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ αντί να στηρίξει την Ελλάδα «αποθεώνει» την Τουρκία!


Μιλάει για δυο καρδιές: Μία γερμανική και μία τουρκική!
Εάν περιμένατε στήριξη από την Γερμανία, την χώρα που μας έχει πολεμήσει λυσσαλέα και έχει προκαλέσει παρέα με την Τουρκία ανείπωτες σφαγές στους ελληνικούς πληθυσμούς, από τον Πόντο και την Ιωνία μέχρι την καρδιά της Ελλάδας, πέσατε έξω.

Η υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ ενόψει των ταξιδιών της σε Τουρκία και Ελλάδα, έκανε μία δήλωση υπέρ της Τουρκίας, που θα την ζήλευε ακόμα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Δήλωσε συγκεκριμένα αναφερόμενη στην Τουρκία που απειλεί ευθέως την Ελλάδα με εισβολή:

«Το ταξίδι μου στην Τουρκία με οδηγεί σε έναν απαραίτητο εταίρο και σε μια χώρα που είναι συνδεδεμένη με τη δική μας όσο καμία άλλη. Μια γερμανική και μια τουρκική καρδιά χτυπούν σε εκατομμύρια ανθρώπους στη Γερμανία. Πέρασαν οι μέρες που αυτό θεωρούνταν πρόβλημα. Για μένα, αυτός ο διπλός καρδιακός παλμός σημαίνει διπλή δύναμη. Όπως σε κάθε στενή σχέση, θα μιλήσω λοιπόν ειλικρινά με τους Τούρκους φίλους μας: για τη σημασία του ΝΑΤΟ και την ενίσχυσή του μέσω της αποδοχής της Φινλανδίας και της Σουηδίας, για τρόπους διεξόδου από τον συστηματικό πόλεμο σιτηρών του Πούτιν και τη μεσολάβηση της Τουρκίας που δίνει ελπίδα σε απελπισμένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά στην Τουρκία θα αναφερθώ και στα θέματα στα οποία υπάρχουν μεγάλες, μερικές φορές θεμελιώδεις, διαφορές: Ελευθερία έκφρασης, ανθρώπινα δικαιώματα, εφαρμογή των υποχρεώσεων ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Βλέπουμε πώς οι δρόμοι μας απομακρύνονται όλο και περισσότερο εδώ, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα προσεγγίσουν ξανά»

Κουβέντα η Γερμανίδα υπουργός εξωτερικών για τις απειλές της Τουρκίας εναντίον ενός κράτους – μέλους τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ. Μάλλον η κυρία Μπέρμποκ δεν αναγνωρίζει τα σύνορα της Ελλάδας ως σύνορα της Ευρώπης, τα οποία απειλούνται από την Τουρκία…