Αρχική » Η Δεξιά κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών – Μ.Σαλβίνι: «Αρνούμαι να δω κάποιον να κυνηγά τον γιό μου με σύριγγα»
Διεθνή

Η Δεξιά κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών – Μ.Σαλβίνι: «Αρνούμαι να δω κάποιον να κυνηγά τον γιό μου με σύριγγα»

Ξεκάθαρο μήνυμα από τον γραμματέα της Λέγκας του Βορρά

Η ευρωπαϊκή Δεξιά έχει περάσει στην αντεπίθεση, καθώς μετά τη διακήρυξη 16 κομμάτων από 13 χώρες στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ πατρίδος, θρησκείας & οικογένειας, τα πατριωτικά κόμματα αντιδρούν και στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. 

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, έστειλε σαφέστατο μήνυμα κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υποχρεώσει τον γιο του να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

«Αρνούμαι να δω κάποιον να κυνηγά τον γιό μου με τεστ κορωνοϊού ή σύριγγα εμβολίου. Προσεκτικοί ναι, πανικόβλητοι όχι», δήλωσε ο Σαλβίνι.

«Η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας. Θα πρέπει να συνυπάρξουμε με τον ιό αυτό, χωρίς να κλειστούμε σπίτι αλλά λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Λέγκα τάχθηκε και κατά του μέτρου που ετοιμάζεται να εγκρίνει η κυβέρνηση Ντράγκι και το οποίο- σύμφωνα με τον Τύπο- θα προβλέπει δικαίωμα εισόδου σε τραίνα, αεροπλάνα και σε κλειστούς χώρους των καφέ μπαρ, μόνον για εμβολιασμένους.

«Διαβάζω ότι θα επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 400 ευρώ σε όσους πολίτες δεν σεβαστούν το νέο αυτό μέτρο. Αν φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να ζητάμε κάρτα εμβολιασμού για να ποιούμε έναν καφέ στο κέντρο της Ρώμης… Στο μεταξύ οι αποβιβάσεις μεταναστών χωρίς «πράσινη κάρτα» στην Σικελία είναι ασταμάτητες», έγραψε ο γραμματέας της Λέγκα στο διαδίκτυο.

Την ίδια ώρα, το Δημοκρατικό Κόμμα του ζήτησε να ξεκαθαρίσει πότε εννοεί να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, διότι η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία του, άνοιξε πριν από δυο μήνες.

«Θα εμβολιαστώ τον Αύγουστο, αλλά δεν θέλω να αναρτήσω σχετική φωτογραφία», απάντησε ο Σαλβίνι. 

Φυσικά δεν ο Μ.Σαλβίνι δεν είναι ο πρώτος δεξιός πολιτικός που είναι αντίθετος στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Ακόμα και στην Ελλάδα το μοναδικό κόμμα της Βουλής που έχει εκφράσει την αντίθεση του σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. 

«Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Όπως, επίσης, αναφέρεται ότι είναι παράνομη οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ πολιτών, αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως είναι παράνομη και οποιαδήποτε απαγόρευση στη μετακίνηση. Αν, λοιπόν, θέλετε να γίνετε πειστικοί, σας καλώ, όλους τους βουλευτές που δηλώνουν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, να επιδείξετε τα δικά σας πιστοποιητικά εμβολιασμού. Τώρα εμπλέκετε και την Εκκλησία. Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής βγήκε και είπε ότι η Εκκλησία θα κρατάει λίστες για το ποιοι θα εμβολιάζονται και οι ιερείς από άμβωνος θα ασκούν πιέσεις στους πιστούς για το εμβόλιο»,είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.