Αρχική » Η «διασημότερη» «κουτσή πάπια» της πολιτικής μας ιστορίας…
Πολιτική

Η «διασημότερη» «κουτσή πάπια» της πολιτικής μας ιστορίας…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τον ανασχηματισμό «χωλαίνει»facebook sharing button 

Στην ορολογία της πολιτικής επιστήμης στ’ αγγλικά υπάρχει ένας ωραίος όρος που περιγράφει τους πολιτικούς στο τέλος τους: «Κουτσή πάπια».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ακόμη και για αρχάριους στα αγγλικά: “Lame duck”, δηλαδή «κουτσή πάπια».  Ορισμός: “A politician or administration in the final period of office”. Δηλαδή «ένας πολιτικός ή μια διοίκηση όταν πνέει τα λοίσθια»…

Ακριβώς η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τον ανασχηματισμό.  Πραγματική «κουτσή πάπια»:

Και γιατί είναι σε αποδρομή μετά τις τραγικές αποτυχίες της σε πανδημία, φωτιές, οικονομία, περιφρόνηση της νεολαίας με την προκλητική εγγραφή της κόρης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Yale, παρόντος του ίδιου, όταν στενάζει η νεολαία μας τη μέρα ανακοίνωσης των βάσεων στις πανελλήνιες!

Αλλά και γιατί έχει νεοσύστατο υπουργείο – Πολιτικής Προστασίας – χωρίς υπουργό, μετά το ανεκδιήγητο φιάσκο Αποστολάκη!

Ως «κουτσή πάπια» πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα περάσει ως κλασικό παράδειγμα για να διδάσκεται στην πολιτική επιστήμη τι σημαίνει στην πράξη ο όρος “lame duck”.  Ιδίως στο πανεπιστήμιο του Yale.

Υ.Γ. Και το κακό είναι ότι η ανασχηματισθείσα κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι «κουτσή πάπια» παρά το «δεκανίκι» που της προσφέρει, σε κάθε ευκαιρία, η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως χθες με τη «διαρροή» εναντίον του Αποστολάκη.

https://www.newsbreak.gr/politiki/239006/i-diasimoteri-koytsi-papia-tis-politikis-mas-istorias/