Αρχική » Η Ελλάδα δεύτερη σε θανάτους Covid-19 στον κόσμο – Μας περνά μόνο το Χονγκ Κονγκ
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Η Ελλάδα δεύτερη σε θανάτους Covid-19 στον κόσμο – Μας περνά μόνο το Χονγκ Κονγκ


Μια ακόμη «επιτυχία» της κυβέρνησης
Η Ελλάδα μπήκε στη Μεγάλη Εβδομάδα ευρισκόμενη στη χειρότερη θέση στην Ευρώπη αναφορικά σε θανάτους με κορωνοϊό.


Συγκεκριμένα, για τον Απρίλιο η χώρα μας μετράει 104,3 θανάτους ανά εκατομμύριο, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στους 29,9 θανάτους ανά εκατομμύριο! Μάλιστα, για να γίνει σαφής η διαφορά, αν δεν προσμετρηθεί η Ελλάδα, η Ευρώπη μετράει 28,9 απώλειες…

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την Κυριακή η Ελλάδα να είναι πρώτη σε ημερήσιες απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους, πρώτη σε απώλειες επταημέρου, πρώτη σε διασωληνωμένους ανά εκατομμύριο, τέταρτη σε ημερήσια κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό και πέμπτη σε αριθμό κρουσμάτων επταημέρου.

Οι αρνητικές πρωτιές της χώρας μας όμως δεν περιορίζονται μόνο στα ευρωπαϊκά όρια, καθώς είμαστε, ανάμεσα στις 157 χώρες με πληθυσμό πάνω από 1 εκατ. κατοίκους, δεύτεροι σε απώλειες επταημέρου και όγδοοι σε αριθμό κρουσμάτων επταημέρου! Μόνο το Χονγκ Κονγκ έχει περισσότερους νεκρούς.

1.142 θάνατοι μόνο τον Απρίλιο
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως -παρότι η κυβέρνηση έχει αφήσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα την πανδημία- ο τραγικός απολογισμός των θανάτων στην Ελλάδα για τον Απρίλιο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το προηγούμενο διάστημα.


Μετά τους 63 νεκρούς που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες, ο συνολικός αριθμός απωλειών στη χώρα ανέρχεται σε 28.652 θανάτους. Ειδικότερα, τις 18 πρώτες ημέρες του Απριλίου έχουν α

Η Ελλάδα δεύτερη σε θανάτους Covid-19 στον κόσμο – Μας περνά μόνο το Χονγκ Κονγκ – Pronews.gr