Αρχική » Η Ελλάδα στέλνει αμυντικό υλικό όπως Καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα καθώς και  ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία
Διεθνή

Η Ελλάδα στέλνει αμυντικό υλικό όπως Καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα καθώς και  ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:27-02-2022 • 11:10ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εντός της ημέρας η αποστολή

Μετά απο αίτημα της Ουκρανίας, η χώρα μας σε συνεννόηση με το ΝΑΤΟ, αποφάσισε την αποστολή αμυντικού υλικού όπως Καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα αλλά και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία και με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με 2 C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία.

Εκτός από το αμυντικό υλικό η Ελλάδα θα στείλει στην Ουκρανία και σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς».

Η Ελλάδα στέλνει αμυντικό υλικό στην Ουκρανία (newsbreak.gr)

Ετικέτες