Αρχική » Η Κίνα απέρριψε την θεατρική παράσταση Ζελένσκι στον ΟΗΕ και έλαβε καθαρά θέση υπέρ της Ρωσίας…Επίσημα πλέον στα δύο ο πλανήτης! Η Κίνα πήρε το μέρος της Ρωσίας στο Σ.Α. του ΟΗΕ (Βίντεο)
Διεθνή

Η Κίνα απέρριψε την θεατρική παράσταση Ζελένσκι στον ΟΗΕ και έλαβε καθαρά θέση υπέρ της Ρωσίας…Επίσημα πλέον στα δύο ο πλανήτης! Η Κίνα πήρε το μέρος της Ρωσίας στο Σ.Α. του ΟΗΕ (Βίντεο)


Οι δυτικοί επιμένουν στις κατηγορίες κατά της Μόσχας για την Μπούκα

H θεατρική παράσταση που έδωσε ο ηθοποιός πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι για τις «ρωσικές σφαγές στην Μπούκα» σε απ’ευθείας μετάδοση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατόπιν της απόφασης των ΗΠΑ και της Βρετανίας και της Γαλλίας, δεν έπεισαν την Κίνα.

Οι ισχυρισμοί του ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν σκοτώσει πολίτες, απορρίφθηκαν από τον Κινέζος εκπρόσωπο ο οποίος του απάντησε ότι «οποιεσδήποτε ισχυρισμοί για τα γεγονότα στην Μπούσα πρέπει να επιβεβαιωθούν από γεγονότα για τα οποία δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Η όλη ομιλία του προέδρου Ζελένσκι δεν αποτελεί αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα, αντιθέτως, θα δημιουργήσουν νέα πολύπλοκα προβλήματα».

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος της Κίνας κάλεσε τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να ξεκινήσουν διάλογο με τη Ρωσία για την επίλυση των διαφορών και να μην αναλίσκονται σε αντιπαραγωγικές κατηγορίες.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος Vasily Nebenzya, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε, αναμενόμενα αρνήθηκε ότι ο ρωσικός Στρατός ενεπλάκη σε τέτοια εγκλήματα.

Ετικέτες