Αρχική » Η πιο μεγάλη ώρα! Η Μόσχα ετοιμάζει κονιορτοποίση ουκρανικών στόχων με Iskander-Μετακίνηση συστημάτων από Λευκορωσία
Διεθνή

Η πιο μεγάλη ώρα! Η Μόσχα ετοιμάζει κονιορτοποίση ουκρανικών στόχων με Iskander-Μετακίνηση συστημάτων από Λευκορωσία

Πλησιάζει η μεγάλη ώρα της επικείμενης μεγάλης ρωσικής επίθεσης

ΗΡωσία μετακίνησε τα περιβόητα πυραυλικά συστήματα Iskander που έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία πιο κοντά στα ουκρανικά σύνορα, με στόχο να χτυπήσει καίρια το Κίεβο.

Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε έκθεσή του.
«Στην περιοχή Γκόμελ της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, είχαμε μετακίνηση ρωσικών κινητών εκτοξευτών Iskander-M με βεληνεκές 450 χλμ προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων με την Ουκρανία», αναφέρει η έκθεση.

Επίσης σε ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι Ρώσοι συγκεντρώνουν τώρα τις κύριες προσπάθειες στην συγκράτηση των κατεχόμενων γραμμών και στην προετοιμασία για την επανέναρξη των επιθετικών επιχειρήσεων.
Επιπλέον, συνεχίζεται η προετοιμασία και η μετακίνηση πρόσθετων μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας για πολεμικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, σχεδιάζεται η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού και 150 συστημάτων από την 155η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού (μόνιμο σημείο ανάπτυξης στην πόλη Βλαδιβοστόκ).

Συγκροτήθηκε επίσης η 14η Ταξιαρχία καταδρομών  της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας με μόνιμο σημείο ανάπτυξης στην πόλη Khabarovsk για την Ουκρανία.

«Στην κατεύθυνση του Brovary οι Ρώσοι προσπάθησαν να επιχειρήσουν με τις δυνάμεις μονάδων της 90ης τεθωρακισμένης Μεραρχίας και της 2ης Στρατιάς της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Οι ρωσικές δυνάμεις αναχαιτίστηκαν από τις ενεργές αμυντικές ενέργειες των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά συνέχισαν οι βομβαρδισμοί στις θέσεις των στρατευμάτων μας στην περιοχή του χωριού Λουκιάνοβκα», ανέφερε το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο.

“Έχει καταγραφεί επίσης ανασυγκρότηση ρωσικών μονάδων για τη δημιουργία επιθετικών δυνατοτήτων προκειμένου να χτυπηθούν επιλεγμένα σημεία των περιοχών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ.

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι συνεχίζουν να εκτοξεύουν πυραυλικές  επιθέσεις σε στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές”, αναφέρει η ουκρανική έκθεση.

Στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, οι Ρώσοι επικεντρώνουν τις κύριες προσπάθειές τους στον έλεγχο των οικισμών Ποπάσνα, Ρουμπίζνε, και στις εξόδους των οικισμών Vugledar, Solodka.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η Μόσχα θέλει να τελειώνει με τους στόχους της στο ουκρανικό έδαφος τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον.

Η πιο μεγάλη ώρα! Η Μόσχα ετοιμάζει κονιορτοποίση ουκρανικών στόχων με Iskander-Μετακίνηση συστημάτων από Λευκορωσία | Pentapostagma