Αρχική » Η πολιτική ξεφτίλα του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ακόμα και Γερμανοί δημοσιογράφοι ζητούν παρέμβαση της ΕΕ
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Η πολιτική ξεφτίλα του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ακόμα και Γερμανοί δημοσιογράφοι ζητούν παρέμβαση της ΕΕ

whatsapp sharing button
messenger sharing button

Spiegel: «Παρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής … Στην πραγματικότητα, κυβερνά όλο και περισσότερο σαν αυταρχικός»

Με τίτλο στο άρθρο του «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία», ο Γερμανός δημοσιογράφος Μαξιμίλιαν Ποπ διασύρει μέσω του περιοδικού Der Spiegel τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γράφοντας ακόμα στον υπότιτλο: «Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής που αποκαθιστά την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, κυβερνά όλο και περισσότερο σαν αυταρχικός. Η ΕΕ πρέπει να παρέμβει».

Ο Ποπ αναφέρεται σε μια «σκοτεινή πλευρά» της Ελλάδας, την οποία παραβλέπουν οι εταίροι της στην ΕΕ λόγω ίσως του… τουρισμού και προσθέτει: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα, υπό τον δεξιό συντηρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο προς την κατεύθυνση της απολυταρχίας φαίνεται ότι δεν ενόχλησε σχεδόν κανέναν στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και στο Παρίσι».

Και σε άλλο σημείο του άρθρου του, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα βλέπει τον εαυτό της ως το λίκνο της δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Μητσοτάκης καταφεύγει όλο και περισσότερο στις μεθόδους ενός αυταρχικού».

Αναφορά γίνεται και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, με τον Ποπ να σχολιάζει:

«Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε κράτος επιτήρησης υπό τον Μητσοτάκη. Ο αρχηγός των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών αναγκάστηκε πρόσφατα να παραιτηθεί αφού έγινε γνωστό ότι ένας κορυφαίος πολιτικός της αντιπολίτευσης και ένας δημοσιογράφος είχαν παρακολουθηθεί από τις αρχές. Ο βαθμός στον οποίο ο ίδιος ο Μητσοτάκης συμμετείχε στη διαδικασία δεν έχει ακόμη πλήρως διευκρινιστεί».

Δημοφιλείς ειδήσεις Διαψεύδονται φήμες για αποχώρηση του Κρίτωνα Αρσένη

Όταν ακόμα και στη Γερμανία υπάρχουν τέτοιες φωνές κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καθόλου καλά για τον κ.Μητσοτάκη…