Αρχική » Η Πολωνία εξευτέλισε τις ΗΠΑ! Έκθετος και ο Ζελένσκι
Διεθνή

Η Πολωνία εξευτέλισε τις ΗΠΑ! Έκθετος και ο Ζελένσκι

Με υποδειγματικό τρόπο η Πολωνία αποκάλυψε τα ψεύδη για τα MIG

Ως υπόδειγμα υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων μίας χώρας θα μείνει στην ιστορία ο τρόπος που η Πολωνία απάντησε στον εκβιασμό ΗΠΑ και Ζελένσκι αναφορικά με την παροχή των πολεμικών της αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Πρόκειται φυσικά για την υπόθεση με τα περιβόητα μαχητικά MIG παλαιάς τεχνολογίας τα οποία υποτίθεται η Πολωνία θα έδινε στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την ρωσική εισβολή.

Όλα ξεκίνησαν με τον ισχυρισμό Ζελένσκι, ο οποίος μιλώντας σε διαδικτυακή σύσκεψη με αμερικανούς γερουσιαστές, τους διαβεβαίωσε ότι η Πολωνία ήταν έτοιμη να του δώσει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, αλλά περίμενε την έγκριση των ΗΠΑ για να πράξει κάτι τέτοιο.

Πηγές των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων διέψευσαν τον συγκεκριμένο ισχυρισμό, αυτό όμως δεν φάνηκε να αποθαρρύνει τους αμερικανούς γερουσιαστές οι οποίοι άρχισαν άμεσα να πιέζουν την διοίκηση Μπάιντεν, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως στην Πολωνία για να δώσει τα μαχητικά στην Ουκρανία.

Η Πολωνία διέψευσε για δεύτερη φορά αυτούς τους ισχυρισμούς, ουδείς όμως έδωσε σημασία. Αντίθετα, ο Μπλίνκεν σε συνέντευξή του δήλωσε ότι πλέον οι ΗΠΑ δίνουν το πράσινο φως στις χώρες του ΝΑΤΟ, δηλαδή στην Πολωνία, για να παραδώσει τα αεροσκάφη στην Ουκρανία.

Αμέσως τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν διθυραμβικά αφιερώματα, υποστηρίζοντας ότι η Πολωνία θα δώσει επιτέλους τα μαχητικά στον Ζελένσκι.

Προφανώς η ακατάσχετη αυτή ψευδολογία και η προσπάθεια των ΗΠΑ και του Ζελένσκι να εμπλέξουν την Πολωνία με το ζόρι σε πολεμική αντιπαράθεση με την Ρωσία, εκνεύρισε την πολωνική ηγεσία, η οποία έκανε μία μαγική κίνηση: Ανακοίνωσε ότι δωρίζει τα μαχητικά της στο ΝΑΤΟ! Με απλά λόγια, αφού οι ΗΠΑ ήθελαν να εμπλακούν ενεργά, η Πολωνία τους έδωσε την δυνατότητα να το κάνουν απ’ ευθείας και όχι στις δικές της πλάτες!

Ακολούθησε πανικός. Η διαβόητη Βικτώρια Νούλαντ αμέσως δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή της Πολωνίας δεν ήταν σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ!

Το Πεντάγωνο απέρριψε την πρόταση της Πολωνίας να διατεθούν τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στις Ηνωμένες Πολιτείες για παράδοση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την μη υποστηρίξιμη, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Με απλά λόγια, η Πολωνία απέδειξε ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να κάνουν πόλεμο με την Ρωσία, βάζοντας ομως μπροστά τους Πολωνούς. Τεκμηρίωσαν επίσης ότι ο Ζελένσκι είπε ψέματα στους αμερικανούς γερουσιαστές.

Πραγματικά, αριστοτεχνική διαχείριση.

Η Πολωνία εξευτέλισε τις ΗΠΑ! Έκθετος και ο Ζελένσκι (newsbreak.gr)