Αρχική » Η «πράσινη» ενέργεια τουΜητσοτάκη πήγε να συναντήσει τα «πράσινα αλόγα»: Νέο πρόγραμμα εξορύξεων λιγνίτη από την ΔΕΗ
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Η «πράσινη» ενέργεια τουΜητσοτάκη πήγε να συναντήσει τα «πράσινα αλόγα»: Νέο πρόγραμμα εξορύξεων λιγνίτη από την ΔΕΗ


Ο λιγνίτης σώζει και πάλι την Ελλάδα

Πλήρης κατάρρευση των μύθων που υιοθέτησε η κυβέρνηση και οι οποίοι κόστισαν τόσο ακριβά στου Έλληνες συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα με πλήρη “κατάποση” των ανοησιών περί πράσινης ενέργειας (όπου οι Ρώσοι θα έδιναν το φυσικό αέριο και οι Γερμανοί τις ανεμογεννήτριες) μετά από το επικείμενο εμπάργκο της Ρωσίας στο φυσικό αέριο.


Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι η ΔΕΗ προχωρά στο “δαιμονοποιημένο” από τους πονηρούς της κυβέρνησης και της ΕΕ, πλάνο εξόρυξης λιγνίτη, δηλαδή στο ορυκτό που για ακόμα μια φορά σώζει την Ελλάδα, αν και φυσικά δεν λύνεται το πρόβλημα εκεί που φτάσαμε καθώς δεν υπάρχει πλέον το ευρύ πρόγραμμα εξορύξεων που υπήρχε, ούτε τα κοιτάσματα ουτε τίποτα από αυτά που μας χάριζαν την ενεργειακή επάρκεια.

Έτσι σε αναθεώρηση των πλάνων για την παραγωγή των ορυχείων λιγνίτη προχωρά η ΔΕΗ στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση αντιμετώπιση σεναρίων διακοπής του ρωσικού αερίου.

Σήμερα η ΔΕΗ αναμένεται να παραδώσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετήσιο πλάνο παραγωγής των ορυχείων της, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει αύξηση της παραγωγής λιγνίτη.

Χθες ο λιγνίτης συμμετείχε στο μείγμα καυσίμου με ποσοστό μόλις 4% καθώς λειτούργησε μόνο η μονάδα 3 του Αγ.Δημητρίου.


Έτσι, η μεγάλη πτώση της παραγωγής των ΑΠΕ (8%) υποκαταστάθηκε από το ακριβό φυσικό αέριο, το οποίο συμμετείχε στο μείγμα καυσίμου με ποσοστό 59% εκτοξεύοντας τη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στα 334,43 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

pronews.gr