Αρχική » Η Ρωσία απαντά στις ιαπωνικές κυρώσεις – Ανακοίνωσε στρατιωτικές ασκήσεις στις Νότιες Κουρίλες
Διεθνή

Η Ρωσία απαντά στις ιαπωνικές κυρώσεις – Ανακοίνωσε στρατιωτικές ασκήσεις στις Νότιες Κουρίλες


Στέλνει πάνω από 3.000 στρατιώτες η Ρωσία

Η Ρωσία απάντησε στις ιαπωνικές κυρώσεις, καθώς ανακοίνωσε στρατιωτικές ασκήσεις στις Νότιες Κουρίλες, μια περιοχή την οποία διεκδικούν και οι Ρώσοι και οι Ιάπωνες.


Τέσσερα νησιά, τα οποία η Ρωσία αποκαλεί Νότιες Κουρίλες και η Ιαπωνία Βόρεια Εδάφη – αποτελούν αντικείμενο μιας διαμάχης μεταξύ των δύο κρατών που διαρκεί περισσότερο από 70 χρόνια, όπως σημειώνει το BBC.

Λόγω της διαμάχης, η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν έχουν ακόμη υπογράψει συνθήκη ειρήνης για τον τερματισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (!).

Η είδηση προκαλεί ανησυχία αφού πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται την επέκταση του πολέμου πέρα από την Ουκρανία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία δήλωσε ότι αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνία με στόχο την υπογραφή της εν λόγω συνθήκης, λόγω της σκληρής στάσης του Τόκιο απέναντι στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Τώρα, η Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά με περισσότερους από 3.000 στρατιώτες και εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα.

Η Ιαπωνία είχε καταδικάσει νωρίτερα τη Ρωσία για την απόσυρση από τις ειρηνευτικές συνομιλίες και για τη διακοπή κοινών οικονομικών έργων σε σχέση με τα νησιά.

Οι κυρώσεις που οδήγησαν στην απόφαση της Ρωσίας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία επιπλέον 25 Ρώσων και θα απαγορεύσει τις εξαγωγές σε 81 ρωσικούς οργανισμούς.


Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε ότι η Ιαπωνία θα προχωρήσει σε βήματα για να αφαιρέσει από τη Ρωσία το εμπορικό καθεστώς του πλέον ευνοούμενου κράτους και να την εμποδίσει να αποφύγει τις οικονομικές κυρώσεις, χρησιμοποιώντας ψηφιακούς πόρους.

pronews.gr

Ετικέτες