Αρχική » Η υποκρισία των «πετσωμένων» ΜΜΕ: Πρώτο θέμα οι διακοπές του Μ.Τζόνσον στην Ελλάδα – Ούτε λέξη για τον αρχικοριό Μητσοτάκη
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Η υποκρισία των «πετσωμένων» ΜΜΕ: Πρώτο θέμα οι διακοπές του Μ.Τζόνσον στην Ελλάδα – Ούτε λέξη για τον αρχικοριό Μητσοτάκη


Ξαφνικά όλοι ασχολούμαστετ με τις διακοπές του Μ.Τζόνσον στη χώρα μας

Ο Μπόρις Τζόνσον απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα, με τα βρετανικά ΜΜΕ να «στηλιτεύουν» τη συμπεριφορά του 58χρονου παραιτηθέντα πρωθυπουργού, γεγονός που «τράβηξε» την προσοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εγχώριων διαδικτυακών ΜΜΕ.

«Οργή για τον ανέμελο Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία», αναφέρουν χαρακτηριστικά τίτλοι σε γνωστά φιλοκυβερνητικά site, συνοδεύοντας το ρεπορτάζ τους με φωτογραφίες του Μπόρις από την Κάρυστο και τα ελληνικά νησιά.

Προφανώς και η συμπεριφορά του Μπόρις αποτελεί θέμα άξιο αναφοράς, ωστόσο η περίπτωση του Βρετανού πολιτικού δεν αντιμετωπίζεται με τα ίδια μέτρα και σταθμά της αντίστοιχης στην ελληνική πραγματικότητα. Τεχνηέντως, τα φιλοκυβερνητικά (ή και «πετσωμένα», όπως προτιμάτε) ΜΜΕ, μεταφέρουν την οργή των Βρετανών για τον «ανέμελο» Prime Minister, «λησμονώντας» ότι ανέμελος έχει υπάρξει επί σειρά… τριημέρων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πραγματικά, έχει χαθεί το μέτρο από τα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν κατά καιρούς σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και περιελάμβαναν φράσεις όπως «μερικές στιγμές χαλάρωσης», αναφέροντας τις «απαραίτητες ανάσες ξεκούρασης» που… είχε ανάγκη ο Έλληνας πρωθυπουργός, είτε «μαίνονταν» σκάνδαλα μεγατόνων, είτε φυσικές καταστροφές που έπλητταν τη χώρα.

Για τον «ανέμελο» Μπόρις, μπορεί να οργίζεται το βρετανικό και το ελληνικό κοινό, αλλά για τον εξίσου «ανέμελο» Κυριάκο συνεχίζεται -έστω και επί ματαίω πλέον- η προσπάθεια «σμιλεύματος» ενός προφίλ που καταντά ξένο με την πραγματική εικόνα του, ελέω… λιστών Πέτσα.


Κι ας οργίζονται με τα «καμώματα» της κυβέρνησης του Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, μαζί φυσικά με ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Για τα εγχώρια ΜΜΕ, κυριαρχεί η… σιωπή και η συγκάλυψη.

Η υποκρισία των «πετσωμένων» ΜΜΕ: Πρώτο θέμα οι διακοπές του Μ.Τζόνσον στην Ελλάδα – Ούτε λέξη για τον Κ.Μητσοτάκη – Pronews.gr