Αρχική » Η χώρα μας τιμά την Εθνική Επέτειο του «Όχι»
Video Ελλάδα

Η χώρα μας τιμά την Εθνική Επέτειο του «Όχι»Την Εθνική Επέτειο του «ΌΧΙ» γιορτάζουν σήμερα οι Έλληνες! Μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, όλες οι περιοχές της χώρας επανέρχονται στην κανονικότητα των εκδηλώσεων, με σημαιοστολισμούς, καταθέσεις στεφάνων, ομιλίες και παρελάσεις.

Από την αρχή της εβδομάδας, οι πόλεις «ντύθηκαν» στα γαλανόλευκα, αφού η κάθε δημοτική Αρχή έκανε στον δήμο της γενικό σημαιοστολισμό των δρόμων και των δημοτικών κτιρίων. Ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο ξεκίνησε σήμερα τα χαράματα με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών. Μετά την επίσημη δοξολογία στους Ιερούς Ναούς, θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία του κάθε δήμου, οι πανηγυρικοί λόγοι των δημάρχων και των τοπικών Αρχών και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τις παρελάσεις των μαθητών, προσκόπων, τοπικών και αθλητικών συλλόγων, οι οποίες στους περισσότερους δήμους έχουν προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Κανονιοβολισμοί στον Λυκαβηττό
Οι εορτασμοί στην Αθήνα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ξεκίνησαν με τους κανονιοβολισμούς από τον Λυκαβηττό.

Συνολικά σημειώθηκαν 21 κανονιοβολισμοί στις 6:46 το πρωί, όπως ορίζει το πρωτόκολλο ότι πρέπει να γίνει από το πυροβολείο του Λυκαβηττού για την 28η Οκτωβρίου.

Κανονιοβολισμοί θα ακουστούν και περίπου στις 10 το πρωί, κατά τη διάρκεια της επίσημης δοξολογίας ενώ οι τελευταίες «κανονιές» θα πέσουν στις 5:35 το απόγευμα σήμερα (28/10).