Αρχική » Η ώρα του εισαγγελέα για το παρακράτος!
Ελλάδα Πολιτική

Η ώρα του εισαγγελέα για το παρακράτος!

Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πατρίδα μας, πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο και προσβάλλουν όχι μόνο την νοημοσύνη των πολιτών αλλά το ίδιο το πολίτευμα. Υπόδικος για κακουργήματα, ο οποίος μάλιστα διερευνάται και για άλλες, εξαιρετικά σοβαρές υποθέσεις, όχι μόνο αφήνεται ελεύθερος, αλλά του επιτρέπεται να εκδώσει και εφημερίδα με την οποία ξεπλένει κακούργους, ενώ αποθεώνει όσους κρατικούς λειτουργούς φαίνεται ότι τον βοήθησαν.

Ο εισαγγελέας ήδη θα έπρεπε να έχει παρέμβει μόνο και μόνο από αυτή την ενέργεια. Προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι και γιατί προστατεύουν τον υπόδικο για κακουργήματα, προκλητικά, σαν να έχουν κάποιες μορφής εξάρτηση από αυτόν. Ειδικά μετά από την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, η δικαιοσύνη θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει την διερεύνηση για μία υπόθεση που αποτελεί στίγμα για την δημοκρατία μας.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα πιο σοβαρό. Πρώην υπουργός και νυν εκλεγμένος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, καλείται από την υπηρεσία προστασίας του πολιτεύματος, της κρατικής ασφάλειας, σε ανωμοτί κατάθεση, επειδή του έκανε μήνυση ο υπόδικος!

Εδώ έχουμε μία σαφέστατη απειλή κατά του πολιτεύματος. Από πότε μία μήνυση ενός υπόδικού για κακουργήματα, που αφορά συκοφαντική δυσφήμιση, κινητοποιεί την υπηρεσία της κρατικής ασφάλειας για την προστασία του πολιτεύματος και φτάνει στο σημείο να παραβιάζει το Σύνταγμα απαιτώντας από εκλεγμένο βουλευτή να καταθέσει ως ύποπτος;

Ποιο ελεεινό κύκλωμα διασύρει με αυτόν τον τρόπο την πατρίδα μας;

Διότι η «ανικανότητα» που επικαλείται η εισαγγελία πρωτοδικών, δεν είναι δικαιολογία. Δεν μπορεί εισαγγελικός λειτουργός να μην γνωρίζει τα βασικά του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ήρθε η ώρα του εισαγγελέα λοιπόν. Ένας έντιμος εισαγγελέας αρκεί για να ξεριζώσει ένα παρακράτος που φαίνεται ότι οδηγεί την πατρίδα μας στην καταστροφή. Ένας εισαγγελέας.

Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μαίνανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής: Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή.

newsbreak.gr

Ετικέτες