Αρχική » Η PEGA διαψεύδει το παρακράτος Μητσοτάκη για αγορά & χρήση Predator – «Είναι τόσο ακριβό που μόνο κυβερνήσεις μπορούν να το αγοράσουν»-«Κόλαφος» η έκθεση της PEGA για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Αιχμές για την ακεραιότητα των εκλογών
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Η PEGA διαψεύδει το παρακράτος Μητσοτάκη για αγορά & χρήση Predator – «Είναι τόσο ακριβό που μόνο κυβερνήσεις μπορούν να το αγοράσουν»-«Κόλαφος» η έκθεση της PEGA για την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Αιχμές για την ακεραιότητα των εκλογών«Μη πειστικό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι χρησιμοποιούσαν το Predator ιδιώτες»

Η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου Σόφι ιντ Βλεντ διαψεύδει τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά την αγορά και την χρήση του προγράμματος παρακολούθησης Predator καθώς όπως είπε «είναι τόσο ακριβό που μόνο κυβερνήσεις μπορούν να το αγοράσουν».

Με λίγα λόγια η εισηγήτρια της PEGA αρνείται την αφήγηση Μητσοτάκη πως δεν έχει καμία ευθύνη η κυβέρνησή του για τις παρακολουθήσεις.

«Ξέρουμε ότι τα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης πωλούνται κυρίως σε κυβερνήσεις. Και σε ιδιώτες, αλλά θα πρέπει να είναι πάρα πολύ πλούσιοι, δισεκατομμυριούχοι. Ποιος θα είχε αυτό το κίνητρο να δώσει αυτά τα χρήματα;

Κι έπειτα από τη λίστα των ατόμων που παρακολουθούνταν, καταλαβαίνουμε ότι ήταν κυρίως πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Ποιος θα είχε τα χρήματα και θα τα διέθετε για την παρακολούθηση αυτών των ατόμων;»

«Κι έπειτα ξέρουμε ότι κάποια από τα πρόσωπα ήταν ήδη υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ. Είναι σύμπτωση;», συμπλήρωσε.