Αρχική » Θράσος Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών – Η δήλωση για τον «βούρκο» που προκάλεσε οργή
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Θράσος Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών – Η δήλωση για τον «βούρκο» που προκάλεσε οργή

Ζητάει και τα ρέστα ο Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις

Οργή προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αποδημήσει χωρίς κανένα επιχείρημα το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει προκαλέσει «σεισμό» στην πολιτική σκηνή αλλά και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που διεθνή μέσα τον «κατσαδιάζουν» για την άρνησή του να πέσει «φως» στην υπόθεση. 

Σε δηλώσεις του από την Κατερίνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «ιστορίες επιστημονικής φαντασίας» τις αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακολουθήσεις υπουργών, βουλευτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Ζήτησε μάλιστα να μην κυλήσει η πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο πριν τις εκλογές, μιλώντας ουσιαστικά για τον βούρκο που ο ίδιος άνοιξε.

«Καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς τις εκλογές του 2023, δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο. Θα πούμε όχι σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα πούμε ναι σε κάθε δημιουργική πρόταση η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία. Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας».

Μάλιστα, ο Μητσοτάκης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους στην πλατεία της Κατερίνης να εξηγήσουν στους συμπολίτες τους, πόση πρόοδο έχει καταγράψει η χώρα μας, τα τελευταία 3,5 χρόνια, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι οι «πολίτες το γνωρίζουν» είπε συνέχισε λέγοντας αερολογίες:

«Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδος ή θέλουμε να κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό, νομίζω το θυμόμαστε όλοι μας. Θα πάμε μπροστά ή πίσω και τελικά ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνά την Ελλάδα;» δήλωσε και δεν ξέχασε φυσικά να τάξει προεκλογικές ενισχύσεις στους αγρότες.