Αρχική » Θρίλερ με δυο F – 35 στην Βαλτική: Χάθηκαν από τα ραντάρ!
Διεθνή

Θρίλερ με δυο F – 35 στην Βαλτική: Χάθηκαν από τα ραντάρ!

Συναγερμός μέσα στη νύχτα

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Παντελής Βαλασόπουλος πριν από λίγο στο OPEN, δυο Μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) που περιπολούσαν στη Βαλτική, έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Γερμανία.

Για κάποιο χρονικό διάστημα μάλιστα είχαν χαθεί και από τα ραντάρ, προκαλώντας πανικό και συναγερμό στο επιτελείο του ΝΑΤΟ.

Εδώ προκύπτει τεράστιο θέμα. Τα προβλήματα που είχαν παρουσιάσει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, ειδικά στο software, υποτίθεται ότι είχαν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Το να παρουσιάζουν όμως ταυτόχρονα και τα δύο αεροσκάφη πρόβλημα με αποτέλεσμα να κάνουν αναγκαστική προσγείωση, είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο και ανησυχητικό. Ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη εξήγηση για το συμβάν από την νατοϊκή διοίκηση.

Είναι αυτονόητο ότι εάν η εξήγηση για την υποτιθέμενη τεχνική βλάβη δεν δοθεί σύντομά, τότε θα αρχίσουν οι θεωρίες συνωμοσίας περί ρωσικής ενέργειας και «ασκήσεων»  ηλεκτρονικού πολέμου.

Δείτε το βίντεο που είχε ανεβάσει βρετανικό μέσο αναφορικά με την έναρξη περιπολιών των συγκεκριμένων αεροσκαφών στη Βαλτική