Αρχική » Θύελλα αντιδράσεων από την απρέπεια του πρωθυπουργού για την Κύπρο
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Θύελλα αντιδράσεων από την απρέπεια του πρωθυπουργού για την ΚύπροΕξακολουθεί να «λησμονεί» την Κύπρο ο πρωθυπουργός
«Έχουν ακουστεί υπερβολές περί «προκεχωρημένου φυλακίου» της Δύσης. Αποτελεί αυτό καταγγελία; Γιατί σε όποιον το ισχυρίζεται, απαντώ: Ναι, η Ελλάδα είναι το τελευταίο φυλάκιο της Δύσης προς Ανατολάς. Το λέει η Γεωγραφία…»

Η φράση αυτή του πρωθυπουργού ειπώθηκε σήμερα κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής. Όπως ήταν λογικό, ξεσήκωσε αντιδράσεις, με πρώτον τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο να του «υπενθυμίζει» ότι υπάρχει και η Κύπρος.

Και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όμως αναρτήθηκαν εκατοντάδες απαξιωτικά σχόλια για έναν πρωθυπουργό που έχει κυριολεκτικά εγκαταλείψει την Κύπρο στην τύχη της, παρά το ενιαίο αμυντικό δόγμα. Δίνοντας μάλιστα δείγματα γραφής από την αρχή της εκλογής του, όταν στον πρώτο επίσημο εορτασμό της ανεξαρτησίας της Κύπρου το 2019, επί ημερών του ως πρωθυπουργός, ακύρωσε την αποστολή των Ελληνικών μαχητικών F-16, που θα πετούσαν πάνω από την Λευκωσία κατά την διάρκεια της παρέλασης.

Εκκωφαντική είναι η απουσία της Κύπρου και από την συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, αλλά ως φαίνεται και από τον εξοπλισμό των φρεγατών που δεν θα περιλαμβάνουν τους υποστρατηγικούς πυραύλους, οι οποίοι θα προάσπιζαν έμπρακτα το γεωγραφικό ενιαίο του ελληνισμού.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο πρωθυπουργός δεν έχει ανασκευάσει αυτό το λεκτικό – ελπίζουμε – ατόπημα.

newsbreak.gr